Cariera

#munca #lider #job #angajat #angajator

Demonstreaza ca esti un lider

Consideri ca stii destul de multe in domeniul tau si esti pregatit sa faci inca un pas in cariera ta. De data aceasta insa, vrei sa preiei si tu conducerea si sa te impui ca lider. Cum ai putea sa iti demonstrezi aptitudinile in fata sefului tau?

Tu stii ca acum este momentul tau, acum poti in sfarsit sa preiei rolul de leader , singurul care nu stie insa acest lucru este seful tau.

Nu ai avut ocazia sa ocupi in niciun proiect o pozitie fruntasa, asa ca nu te poti astepta ca dintr-o data sa fii promovat intr-o alta functie. Exista insa cateva modalitati prin care iti poti face remarcate calitatile tale de leader.
 

 

Gaseste solutii

 

Liderii sunt persoane inventive, care reusesc sa gaseasca mereu solutii pentru problemele cu care se confrunta. Un mod eficient de a-ti demonstra calitatile este sa te implici in rezolvarea problemelor care apar la locul de munca si sa te fac remarcat prin solutiile propuse de tine.

Nu astepta ca ceilalti din jurul tau sa preia initiativa si nu iti mai spune ca la un moment dat vei avea si tu curajul de a te face remarcat. Daca nu dezvvalui ceea ce gandesti, nimeni nu va realiza ca esti o persoana creativa, orientata catre succes.

De asemenea, nu astepta de fiecare data ca seful tau sa iti spuna ce ai de facut. Acesta nu are timp sa te sfatuiasca in permanenta. Cateodata este bine sa iei initiativa, mai ales daca esti sigur ca solutia gasita de tine da rezultate. Ia atitudine si apoi prezinta-i sefului tau rezultatele tale.

 

Observa liderii companiei

 

Atunci cand vrei sa treci direct de la pozitia ta in cadrul companiei la cea de lider, observa-i pe cei din jurul tau si calitatile pe care acestia le au. Asociaza apoi acest calitati cu indatoririle tale la locul de munca si afla cum poti sa iesi in evidenta respectandu-ti taskurile tale.

De exemplu, daca o companie este interesata de proiecte pe termen lung, atunci ar trebui sa iti scoti in evidenta proiectele pe care le-ai dus la capat cu succes sau modul in care te poti concentra pe obiectivele companiei pe termen lung.

Daca angajatorii tai prefera sa se axeze pe proiecte de scurta durata, atunci demonstreaza ca poti trece la lucru imediat ce ai primit un task si ca ai un mod de rezolvare rapid si eficient.

 

Ia atitudine

 

Daca vrei ca intr-o zi sa fii un lider, atunci nu astepta cuminte in spatele biroului tau pana cand cineva te va remarca. Incepe cu pasi marunti, care insa iti vor demonstra implicarea si aptitudinile pentru o astfel de functie.

Asuma-ti responsabilitatea atunci cand seful tau are nevoie de un conducator pentru un proiect, implica-te in organizarea diferitelor evenimente din cadrul companiei, vino cu propriile idei si ofera-te sa conduci colegii care vor lucra la realizarea acestora.

Daca vrei sa ocupi functia unui lider, atunci trebuie sa demonstrezi ca esti oricand gata sa iti asumi mai multe responsabilitati decat cele specificate in fisa ta de lucru.

 

Ajuta-l pe sef

 

Daca seful tau pleaca in vacanta sau daca are o gramada de sedinte carora nu stie cum sa le mai faca fata, ofera-te sa il ajuti. Vei avea ocazia sa iti demonstrezi abilitatile de lider, sa inveti mai multe despre responsabilitatile pe care le impune o astfel de functie si sa te faci remarcat de catre colegi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea