Cariera

#invata engleza #engleza #angajare #cariera

De ce se cere limba engleza la angajare?

Cu siguranta an de an exista o multime de tineri absolventi de liceu sau scoala profesionala, care fie ca au promovat sau nu examenul de bacalaureat, aplica pentru diferite locuri de munca.

 

Cei care au au absolvit o scoala profesionala, mai mult ca sigur isi vor cauta un loc de munca in domeniul in care s-au specializat pe timpul scolii, iar in zilele noastre au sanse mari sa isi gaseasca un loc bun de munca, pentru ca meseriile precum mecanic auto, electrician sau instalator sunt la mare cautare.

Exista insa si absolventi de liceu care isi cauta un loc de munca, asa ca acestia cu siguranta vor aplica pentru diferite joburi, precum sofer de exemplu, agent de vanzari, consultant de vanzari, sau orice alt tip de job, unde una dintre conditii este sa aiba studiile medii finalizate.

Pentru tinerii absolventi de liceu care se alfa in cautarea unui loc de munca, o alta conditie obligatorie ar fi aceea de a cunoaste limba engleza la un nivel cat mai bun, asa ca acestia vor trebui sa cunoasca cel putin la nivel mediu aceasta limba straina pentru a avea sanse sa se angajeze.

Pentru tinerii absolventi insa, nu ar trebuie sa fie o problema aceasta conditiie, mai ales daca stam sa tinem cont de faptul ca ei tocmai ce au absolvit liceul iar pe timpul scolii, atat in timpul scolii gimnaziale cat si in timpul liceului, au avut ca si materie limba engleza.

Tocmai de aceea, tinerii care au fost foarte buni la aceasta materie, isi vor putea gasi locuri de munca foarte bune, poate isi vor putea gasi locuri de munca si la birou, nu doar ca si soferi sau ca si agenti de vanzari.

Plus de asta, exista pe piata o multime de companii care atunci cand isi angajeaza personalul, testeaza viitorii angajati pentru a vedea care este nivelul lor privind limba engleza, pentru a stii daca acestia au nevoie sau nu de pregatire.

Firmele care considera faptul ca au gasit angajatii potriviti pentru posturile pe care le aveau libere, insa care considera ca acestia mai au nevoie de anumite cunostinte de limba engleza, isi pot inscrie personalul proaspat angajat la diferite cursuri engleza companii, acolo unde angajatii vor invata cuvinte de baza care sa ii ajute sa isi desfasoare activitatea.

De exemplu companiile care activeaza in domeniul vanzarilor, si care au nevoie de diferiti agenti de vanzari sau consultanti vanzari care sa vorbeasca cursiv limba engleza, ii vor inscrie la cursuri engleza companii, unde acestia vor invata sa discute in limba engleza in procente, vor invata cifrele, si vor invata alte lucruri elementare.

Firmele de call center deasemenea vor avea nevoie de persoane care sa poata sa discute fluent limba engleza, pentru ca angajatii lor vor avea sanse mari sa discute la telefon si cu cetateni straini.

Asadar, dupa cum se poate observa, cei care au absolvit liceul si se afla in cautarea unui loc de munca bun, vor trebui sa vorbeasca foarte bine limba engleza, pentru a avea sanse la un job foarte bun.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea