Cariera

#joburi #tineri #sefi #stres #motive demisie #marire salariala

De ce renunta tinerii din Romania la primul job

Principalul motiv care ii face pe tinerii din Romania sa renunte la primul lor job este faptul ca se simt ofensati si cred ca nu li se recunosc suficient meritele si eforturile depuse.

Potrivit unui studiu recent, 22% din tinerii romani au declarat ca au demisionat de la primul job deoarece sefii nu ii apreciau la adevarata lor valoare. Un al doilea motiv de demisie invocat de tinerii romani a fost reprezentat de perspectivele profesionale nesatisfacatoare (21%), urmat de lipsa oportunitatilor (14%).

Tinerii din alte tari europene au, potrivit studiului "Primii pasi in piata muncii" realizat de Deloitte, cu totul alte motive pentru a-si da demisia de la primul job.

De exemplu, in Albania, tinerii isi dau demisia deoarece nu primesc o marire salariala in primul an (27%), pentru lipsa de recunoastere (15%) ori stresul de la munca (14%).

Tinerii din Cehia renunta la primul job din cauza proastelor relatii cu colegii (75%) sau pentru ca primesc o oferta financiara mult mai buna (53%).

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea