Cariera

#cursuri #femei #mediul rural

Cursuri de mangement pentru femeile din mediul rural

Proiectul "Un viitor mai bun pentru femei", finantat din fonduri europene , ofera femeilor din mediul rural au acum sansa de a deveni manageri de succes pentru propriile afaceri.

In cadrul proiectului derulat in 19 judete ale tarii, peste 4.000 de femei din toata tara vor afla despre oportunitatile de afaceri pe care le au in zona in care locuiesc.

Initiativa va consta in formarea a 200 de grupuri comunitare mixte pentru egalitatea de sanse, si in instruirea a 500 de femei pentru deschiderea unor proiecte comunitare sau pentru mici afaceri.

Femeile se pot inscrie la cursurile gratuite organizate in 19 judete din tara (printre care Botosani, Alba, Neamt sau Suceava), avand ca tema antreprenoriatul, managementul de proiect sau antreprenoriatul feminin, potrivit Evenimentul Zilei .

Romancele vor primi asistenta specializata si vor putea face chiar si vizite de studiu in Spania. Mai multe informatii despre cursuri se pot obtine de pe site-ul www.invatapentrutine.depro.ro.

Un alt proiect finantat cu fonduri europene " Combaterea discriminarii si cresterea potentialului de angajare a femeilor din mediul rural" isi propune instruirea a 500 de femei chiar in satele in care locuiesc.

Romancele vor putea participa la cursuri gratuite de calificare in cele mai cautate domenii de pe piata muncii, apropiate de abilitatile lor. Proiectul include cursuri de manichiura , coafura, croitorie, aranjamente florale sau in orice alt domeniu, incepand din aceasta toamna, fara sa fie nevoite sa faca naveta sau sa plateasca.

"Incercam sa luptam cumva si cu mentalitatile, pentru ca femeile sa acceada mai usor la un loc de munca. Cursurile de calificare si recalificare sunt gratuite si adaptate la nevoile locale. De exemplu, in satele din nord-estul tarii, acolo unde industria sta prost in general, se mai cauta oameni doar in domeniul serviciilor, asa ca le putem pregati pentru a fi ingrijitoare la domiciliu", a explicat Cristina Cazacu Chinole, managerul proiectului, citata de Evenimentul Zilei.

Mai multe informatii despre acest proiect pot fi gasite pe site-ul www.schimba-ti-viata.affmr.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea