Cariera

#birou #loc de munca #job #relaxare #stres

Cum sa te relaxezi la locul de munca

Petreci aproape o zi intreaga la locul de munca, asa ca reusesti sa te incarci mai mereu de nervi si probleme care iti afecteaza dispozitia de zi cu zi. Daca simti ca esti stresat si nu reusesti sa te simti bine in pielea ta, incearca sa te relaxezi chiar la locul de munca. In felul acesta, te vei detensiona si vei obtine rezultate mai bune.
 

Iata cateva modalitati care te pot ajuta sa lasi stresul la o parte si sa te simti mai bine la locul de munca:
 

Mananca un mic dejun sanatos
 

Relaxarea incepe chiar dinainte de orele de lucru, pentru ca dispozitia de dimineata iti va influenta intreaga zi. Nu sari peste micul dejun pentru ca acesta iti va oferi energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile.

Incearca sa te trezesti mai devreme si sa iti pregatesti un mic dejun diversificat, bogat in vitamine. Daca nu esti o persoana care sa manance prea mult dimineata, atunci un iaurt rece sau un suc de portocale te va inviora.

Pregateste-ti inca de seara o salata de fructe pe care sa o consumi dimineata sau serveste un bol cu cereale. "Condimenteaza" totul cu muzica ta preferata, deschide fereastra, lasa aerul curat sa te invioreze si alege-ti hainele care sa te faca sa te simti bine. Vei da astfel startul pentru o zi excelenta.
 

Evita algomeratia
 

Incearca sa pleci mai devreme catre serviciu pentru a evita aglomeratia de dimineata. Cauta rute alternative, care sa nu te tina blocat in trafic sau ia cu tine o carte sau muzica buna pentru rutele lungi cu transportul in comun.
 

Fa ordine
 

La inceput de saptamana impune-ti sa iti faci ordine pe birou. Elimina lucrurile de care nu ai nevoie, aseaza restul in functie de categorii, importanta, prioritati si incearca sa mentii ordinea pe tot parcursul saptamanii. Cu cat ai mai mult spatiu in jurul tau, cu atat mai bine.

De asemenea, fa-ti ordine prin mailuri si prin agenda. Planifica-ti ce ai de facut si incearca sa iti distribui intalnirile pe toata saptamana, pentru a nu alerga de la o sedinta la alta. Tine o evidenta a ceea ce ai de facut in saptamana respectiva, aranjand totul pe fiecare zi in parte si respecta-ti telurile. Zicala „nu lasa pe maine ce poti face azi” merge de minune cu ordinea pe carre trebuie sa o faci in ritmul tau de lucru.
 

Asculta muzica
 

Daca esti una dintre acele persoane care lucreaza mai bine avand un fond muzical relaxant, atunci profita din plin de acest lucru. Trebuie doar sa iti conectezi castile si sa asculti in surdina muzica preferata. Mai mult, foloseste-te de acest truc pentru a scapa de galagia din birou care iti poate distrage atentia. Opteaza pentru o muzica ambientala sau clasica, pentru ca nu iti vor distrage atentia prin versuri, ci te vor lasa sa te bucuri doar de sunete.
 

Alege un scaun de birou confortabil
 

Daca esti o persoana care trebuie sa stea toata ziua la birou, atunci sanatatea si dispozitia ta depinde si de scaunul pe care il folosesti. Investeste intr-un scaun confortabil, care sa te protejeze impotriva durerilor de spate. Daca nu stii ce sa alegi din multitudinea de oferte existente pe piata, afla mai multe in articolul Cum sa alegi scaunul pentru birou.
 

Descaltarea!
 

Sa stai atat de multe ore incaltat cu aceeasi pereche de pantofi eleganti, care te mai si strang pe deasupra nu este chiar cel mai relaxant lucru din lume. Daca te asezi insa la birou, ai putea sa scapi de acestia, cel putin pentru o perioada. Descalta-te, mai ales daca nu te vede nimeni; in timpul acesta, maseaza-ti talpa piciorului de o minge de tenis sau ping-pong. Vei observa cum la sfarsitul programului, picioarele tale vor fi mult mai relaxate.
 

Respecta pauza de pranz
 

Fa-ti un obicei din a servi un pranz sanatos; fara mici snacksuri de rontait sau servirea mesei la birou, in timp ce iti citesti mailurile. Impune-ti sa iesi din cladirea in care lucrezi si sa profiti de toata ora de pauza pe care o ai. Fie ca mergi la bufetul amenajat special pentru angajati, la un restaurant din apropiere sau te asezi pe o banca dintr-un parc pentru a savura un sandwich, pauza de masa te va deconecta, mai ales daca iesi impreuna cu alti colegi, dornici de a se simti bine.
 

Ridica-te de pe scaun
 

Nu te pierde in fata calculatorului pentru ore in sir. Atat spatele, cat si ochii tau au nevoie de relaxare. Indreapta-ti din cand in cand spatele si fa o scurta plimbare pe hol. Inchide-ti ochii sau misca-ti privirea usor, dintr-o parte in alta. De asemenea, inspira si respira adanc. Pentru un efect de relaxare, amesteca intr-un recipient apa si cateva picaturi de ulei de lavanda. Din cand in cand, miroase acest amestec; specialistii considera ca lavanda are proprietati de relaxare.
 

Consuma ceai de ginseng
 

Ginsengul este recunoscut pentru efectul revigorant si energizant asupra organismului. Pregateste-ti o cana de ceai de ginseng, adauga un pic de miere de albine si insipra aburii aromatizati. Bea ceaiul si simte cum prinzi energie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea