Cariera

#autopromovare #interviu job

Cum sa te autopromovezi pentru a obtine o marire de salariu

In timp ce faceti o munca grozava este esential pentru a merge mai departe si este la fel de important ca oamenii sa stie despre asta. Din pacate, munca grea trece uneori neobservata de oamenii care conteaza cel mai mult si depinde de tine sa schimbi asta.

De multe ori se intampla sa fii dedicat jobului pe care il ai, sa investeti foarte multa energie, insa la negocierea salariului sa nu primesti marirea meritata. Pentru a fi pregatit afla exact salariul tau brut si cat din acesta se intoarce catre stat prin asigurare sociala, asigurare de sanatate, impozit si deducerea personala.

Autopromovarea poate fi insa dificila. Pe de o parte, a vorbi despre tine inseamna sa fii un arogant. Iata cateva sfaturi pentru a te promova singur pe drumul corect:

Aveti intotdeauna un raspuns pregatit

Data viitoare cand seful tau intreaba: "Ce se intampla?" nu este implicit doar raspunsul dvs. "nu prea mult" sau "obisnuit". Aveti pregatit un raspuns real. Aceasta intrebare aparent simpla este de fapt o oportunitate uriasa de a vorbi despre un proiect fain la care lucrezi, despre o realizare recenta sau despre faptul ca esti multumit.

Profitati de recenziile de performanta

Daca a existat vreun moment potrivit accesati recenzia catre dvs. din partea clientilor. Faceti o lista cu realizarile recente, proiectele finalizate si provocarile pe care le-ati depasit de la ultima examinare. Cereti colegilor si clientilor feedback (pozitiv) pe care il puteti arata sefului vostru.

Nu te compara cu ceilalti

Cand vorbiti despre realizarile voastre, vorbiti in ceea ce priveste modul in care se refera la nivelurile proprii ale carierei si la cresterea profesionala, nu in ceea ce priveste modul in care va fac mai buni decat altii. De exemplu, in loc sa subliniezi ca ai avut mai multe vanzari decat oricare dintre membrii echipei tale in acest trimestru, vorbeste despre cum ai obtinut un client major.

Fiti constienti de momentele in care nu este potrivit sa vorbiti despre realizarile voastre. De exemplu, daca ati primit o promotie in aceeasi zi, compania a anuntat disponibilizari, s-ar putea sa nu fie momentul sa va aduceti laudele. Rezistati la nevoia de a exagera, de a manipula faptele sau de a altera adevarul cand discutati despre realizarile voastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea