Cariera

# anunt de angajare atractiv #anunt de angajare #angajare #anunt

Cum sa realizezi un anunt de angajare atractiv

Vrei sa-ti prezinti compania intr-un mod care sa atraga candidatii potriviti? Ei bine, pentru asta va fi nevoie sa creezi un anunt de angajare unde sa fie explicate clar sarcinile si beneficiile celor ce aleg sa lucreze pentru tine. Iata cum o poti face!

 

Scrie un titlu si o introducere captivanta

Titlul este cea mai importanta sectiune din anunt, deoarece acesta este citit prima data! Prin urmare, acorda-ti putin timp pentru a putea crea unul care sa atraga atentia. Specifica daca este nevoie de o limba straina sau daca oferi un job part-time sau full-time. De asemenea, ai posibilitatea de a preciza si nivelul de experienta necesar, folosind termeni precum ‘’senior’’ sau ‘’junior’’.

Si introducerea trebuie sa atraga atentia inca din primele secunde! Pune cateva intrebari la care potentialii candidati sa-si raspunda instant sau incepe cu o fraza care sa sumarizeze activitatea principala pe care acestia o vor desfasura. Asa vei trezi interesul persoanelor potrivite si ii vei indemna sa citeasca mai mult!

Completeaza descrierea jobului cu beneficii

Fii specific in cerintele postului si explica detaliile legate de nivelul de studii si abilitatile necesare. Nu uita sa mentionezi si care sunt beneficiile celor care aleg sa lucreze in firma ta!

Multe persoane vor dori sa stie daca oferi urmatoarele:

  • Program de lucru flexibil
  • Tichete de masa
  • Prime si zile libere de sarbatori
  • Asigurare medicala
  • Posibilitatea de a se lucra ore suplimentare
  • Concediu platit

Precizeaza si daca exista formare la locul de munca sau vor fi cursuri de specialitate si training-uri periodice, deoarece acest lucru va fi apreciat. Vrei alta idee? Apeleaza la servicii de aprovizionare cu apa pentru companii si ofera-le angajatilor apa la dozator gratuita! Un alt lucru pe care il poti face este sa cumperi un automat cu dulciuri, pe care acestia sa le poata achizitiona in timpul pauzei.

Stabileste nivelul salarial

O greseala frecventa pe care o fac angajatorii este faptul ca nu specifica salariul oferit! In general, acestia se bazeaza pe faptul ca il vor negocia in favoarea lor cand candidatii se vor prezenta la interviu. In realitate, o asemenea strategie nu aduce rezultate. Toti cei care iti citesc anuntul au anumite asteptari si vor incerca sa afle cati bani pot castiga inca din discutia telefonica. Chiar daca suma aceasta variaza, precizeaza macar un interval care sa fie net. Prin aceasta abordare, anuntul va fi apreciat si va iesi in evidenta!

Mentioneaza adresa

In anunt trebuie sa fie scrisa locatia exacta unde se va desfasura munca si cum se poate ajunge la aceasta! Iar motivul este faptul ca unele zone sunt departe de candidati si multi nu stiu daca ar putea ajunge la ora potrivita ca sa inceapa programul. Nu uita sa mentionezi si daca oferi transport gratuit sau ai un job care se poate efectua in regim remote.

Spune povestea companiei

Daca aceasta este prezenta pe piata de mult timp, cateva informatii despre istoricul ei si ce clienti are sau ce proiecte desfasoara va crea un sentiment de siguranta pentru cei care aplica. Iti poti ajuta candidatii si printr-o descriere scurta a vietii acestora in companie. Explica cum se va desfasura recrutarea, in cat timp vor fi contactati si ce detalii urmeaza sa stabiliti ulterior. Apoi, incheie anuntul cu un apel la actiune. In felul acesta, vei obtine mai multe aplicatii!

Cum sa gasesti angajatul ideal

Indiferent ce afacere detii, pe piata va exista o oferta de munca variata. Prin urmare, incearca sa nu mai cauti candidatul perfect, care sa respecte toate criteriile. In schimb, focuseaza-te pe cei care isi doresc sa munceasca si sa se perfectioneze in timp. Iar pentru a-i convinge sa te aleaga pe tine, simplifica procesul de recrutare. Cu cat acesta dureaza mai mult, cu atat candidatii vor incepe sa-si piarda interesul.

Un anunt de angajare bun este dificil de creat, deoarece multe platforme au reguli ce trebuie urmate si iti pun la dispozitie un numar limitat de cuvinte. Poti insa sa captivezi atentia din titlu si introducere sau sa prezinti beneficiile si sa specifici nivelul salarial! Urmand aceste sfaturi, iti va fi mai usor sa gasesti persoana potrivita!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/O2o1hzDA7iE

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea