Cariera

#business de acasa #baze business #business

Cum sa pui bazele unui business de acasa

Pandemia de coronavirus a generat o multime de probleme in intreaga lume, dar, totodata, si o serie de oportunitati de afaceri care pot fi derulate de la distanta sau in regim remote. In ultimele luni, mediul online a crescut exponential, asa ca, tot mai multe persoane au demarat businessuri profitabile chiar din confortul casei lor. Acestea le ofera beneficiarilor flexibilitate, independenta financiara si decizionala, dar, totodata, si numeroase provocari ce tin de infrastructura, program de lucru ori profit. Daca te bate gandul sa obtii o sursa de venit suplimentara sau intentionezi sa te intretii din propria ta firma, iata ce trebuie sa faci ca sa pui bazele unui business de acasa.

Valideaza ideea de business

La fel ca in orice afacere, primul lucru de care ai nevoie este o idee buna. Chiar daca nu este vorba despre ceva inovator, compania pe care tu intentionezi sa o deschizi de acasa trebuie sa fie peste ceea ce exista deja pe piata. De exemplu, daca ai cunostinte despre legea contabilitatii si ai mai practicat meseria de contabil, iti va fi de folos pentru organizarea propriului business dar poate fi si o idee de afaceri decenta. Ofera servicii de contabilitate altor firme, insa, incearca sa rafinezi cumva abordarea, sa gasesti ceva complet diferit fata de ceilalti. Poate fi vorba de un concept inedit, un website de prezentare cu design deosebit sau un mod ingenios de a rezolva problemele altora.

Analizeaza-ti abilitatile

Cu toate ca poate parea simplu sa lucrezi din confortul casei tale, in realitate, lucrurile nu sunt atat de usoare. Ai nevoie de motivatie, disciplina, organizare si implicare, pentru a face fata tuturor provocarilor de peste zi. Asadar, inceperea unei afaceri te obliga sa-ti analizezi abilitatile pentru a putea determina care sunt sansele sa excelezi. Chiar daca esti o persoana talentata in anumite aspecte, in calitate de antreprenor va fi nevoie sa ocupi mai multe functii. Trebuie sa detii cunostinte de management, vanzari sau marketing, sa atragi si sa mentii clientii ori sa devii un recrutor destul de bun, pentru a angaja profesionisti. Mai exact, abilitatile tale de inceput ar trebui sa te recomande pentru infiintarea unui business de acasa, iar restul va veni de la sine, cu multa munca.

Fa un studiu de piata

Este important sa identifici, inca de la inceput, piata tinta. În caz contrar, nu vei sti cui se adreseaza afacerea ta si de unde vor veni clientii. Daca vrei sa obtii rezultate optime, incearca sa construiesti profilul clientului ideal, stabileste daca te vei adresa marilor corporatii, firmelor mici sau chiar persoanelor fizice. Ai grija sa fii cat mai tintit posibil si sa stii exact ce anume iti doresti, ca sa poti intelege mai departe ce vor potentialii clienti si cum le poti oferi acel lucru.

Pune la punct un plan de afaceri

Indiferent de domeniul in care intentionezi sa demarezi un business, fa un plan de afaceri. Acesta iti va oferi claritate cu privire la calatoria pe care urmeaza sa o incepi in lumea antreprenoriatului, te va ajuta sa te organizezi mai bine, sa-ti setezi obiective, sa urmaresti progresul afacerii tale, sa economisesti bani sau sa atragi investitori. Planul de afaceri este un document fluid, dinamic, pe care poti sa-l actualizezi frecvent, in functie de circumstante ori schimbarea prioritatilor.

Stabileste bugetul necesar pentru inceperea afacerii

In functie de businessul pe care vrei sa-l demarezi, s-ar putea sa ai nevoie de un buget mai mare ori mai mic. Totusi, este necesara o solutie de finantare, fie ca vorbim de economii, credit bancar, bani de la sponsori sau investitori. Foloseste informatiile din planul de afaceri pentru a estima costurile de start-up si chiar pentru a face unele presupuneri despre cat profit vei castiga.

Promoveaza-ti afacerea

Cu siguranta, marketingul reprezinta unul dintre factorii cheie ai businessurilor de succes. Fara promovare, iti va fi destul de dificil sa te faci cunoscut pe piata. Prin urmare, creeaza un website de prezentare pentru compania ta, o identitate vizuala si conturi pe canalele de social media. Incearca sa creezi continut de calitate si sa atragi oamenii in jurul brandului tau, ca sa-ti poti creste afacerea.

Traim vremuri fascinante, in care avem, mai mult ca oricand, numeroase resurse pentru a pune bazele unui business de acasa. Cu putina organizare, disciplina si multe ore de munca,  iti vei construi o afacere profitabila, care sa-ti aduca independenta financiara.

Sursa foto: https://.piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea