INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cariera

#job #angajat #angajator #candidat #supra-calificare

Cum sa obtii un job atunci cand esti supra-calificat pentru el

Este criza si joburile sunt din ce in ce mai greu de gasit. Pe o piata a muncii dificila, intr-o perioada dificila, s-ar putea sa fii nevoit sa te afli in competitie pentru un job pe care sa il consideri sub posibilitatile tale. Insa decat somer, mai bine cu un job, nu-i asa? Angajatorii pot sa detecteze disperarea, asa ca o confruntare cu ei nu e niciodata simpla. Iar pentru a-i convinge sa te angajeze pe o pozitie pentru care esti supra-calificat, necesita o abordare diferita decat cea pe care ar trebui sa o folosesti pentru una care se potriveste cu experienta si aptitudinile pe care le ai. Iata asadar cateva sfaturi pentru a aborda cat mai bine un angajator care iti ofera un job pentru care esti supra-calificat.

 

Pasi de urmat :

Pasul 1: Fii constient de tine, cunoaste-te bine pe tine insuti/insati. Inainte de a porni in aventura obtinerii unui job pentru care ai o calificare superioara, trebuie sa stii cate luni/cati ani esti dispus sa fii legat/legata de acest job.

Pasul 2: Pune-te in pielea angajatorului. Fii pregatit/pregatita sa discuti cu el punctele forte pe care le aduci si cum aceste aspecte puternice pot fi utile companiei.

Pasul 3:
Repozitioneaza-ti, pozitioneaza-ti supra-calificarea si experienta, transformandu-le in calificare si experienta. Muta accentul discutiei pe faptul ca ai experienta necesara, cea pe care o doreste angajatorul si ocoleste partea in care subliniezi cat de multa experienta ai. Firmele isi doresc angajati eficienti care stiu ce au de facut si fac ceea ce se asteapta de la ei.
      
Pasul 4: Arata-ti interesul ca pe o modalitate de a reintra in legatura cu bazele domeniului in care activezi. Priveste aceasta experienta drept una in care ai ocazia sa ai din nou contactul cu anumite aspecte din domeniul respectiv pe care le-ai pierdut din vedere, cu care nu ai mai avut contact, tocmai datorita experientei tale bogate si supra-calificarii pe care ai capatat-o. Incearca sa vezi plusurile dintr-o astfel de experienta, mai degraba decat sa o vezi ca pe un pas in spate.

Pasul 5: Fii cinstit , dar rezervat. Explica modul in care acest job ar urma sa te ajute in satisfacerea nevoilor tale si ale familiei tale. Dar nu folosi pentru asta o poveste lacromogena. Da-i posibilului tau angajator doar sansa de a intelege mai bine de unde vii, care iti este motivatia si de ce ai accepta sa lucrezi pe o pozitie pentru care esti supra-calificat.

Sfaturi & Avertismente

  • Stii ca esti supra-calificat pentru respectivul job, insa si ei stiu asta. Fii pregatit/a ca in timpul intalnirii sa fii intrebat/a in legatura cu acest aspect, pregateste-ti un raspuns clar.
  • Nu incerca sa iti castigi posibilul viitor sef cu mila sau compasiune. Le poti castiga empatia dintr-o perspectiva umana, insa lasa experienta si potentialul pe care le ai sa fie cele care decid daca primesti sau nu jobul.
Daca ai avut experiente cu locuri de munca pentru care erai supra-calificat/a si ne poti oferi cateva sfaturi, te asteptam sa ni le impartasesti si noua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea