Cariera

#afacere #business #hobby

Cum sa iti transformi hobby-ul intr-o afacere

Expertii sustin faptul ca multe dintre micile afaceri din ziua de astazi sunt rezultatul unei pasiuni . Nu mai pierde inca o zi facand ceea ce nu iti place. Cu multa daruire si un pic de simt al afacerilor, iti poti transforma hobby-ul intr-un adevarat business.



Exploreaza posibilitatile


Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa cercetezi un pic piata si sa observi daca mai exista ceva asemanator cu profilul firmei pe care ai vrea sa o initiezi. Intereseaza-te cum merge acea afacere, in ce context este prezentata, da cateva telefoane si descopera ce facilitati ofera.

De asemenea, afla mai multe despre ce fel de materiale vei avea nevoie. Cauta in ziare joburi asemanatoare cu cel pe care il propui tu. Iti vei da seama daca cineva a mai avut aceasta idee inainte, cum anume s-a descurcat, care a fost impactul asupra consumatorului si mai ales, ce poti aduce nou pe piata, pentru a avea succes.

De exemplu, sa presupunem ca iti place sa dresezi caini. Cumpara reviste de specialitate, articole din ziare si carti in domeniu, pentru a cunoaste si mai bine domeniul in care vrei sa lucrezi. In aceste materiale, vei gasi si idei despre cum sa iti incepi o mica afacere in dresajul canin.

In plus, cauta si reviste de business. Nu iti va fi greu sa gasesti pe internet indicatii despre cum sa alcatuiesti un mic . Apeleaza iarasi la librarii si cauta carti si in acest domeniu. Va trebui sa te aventurezi intr-o zona pe care nu o cunosti, insa totul pentru a-ti pune pe picioare mica ta afacere.
 

Cerceteaza piata
 

Este momentul sa relationezi cu oamenii si sa afli ce parere au despre ideile tale. Vorbeste cu cei care au o afacere asemanatoare cu a ta, insa cere si parerea prietenilor, daca ar fi interesati despre un astfel de subiect, cat ar fi dispusi sa plateasca pentru serviciile tale etc.

Continuand exemplul dresajului canin, vorbeste cu veterinarii din zona, proprietarii de pet-shop -uri si iubitorii de animale. Acestia sunt persoane care lucreaza cu potentialii tai clienti si astfel, iti vor oferi informatii importante despre ce anume se cere pe piata si daca este loc si pentru afacerea ta.
 

Schiteaza un
 

Este suficient sa dai o simpla cautare pe internet si sa afli cum poti pune la punct un plan de afaceri . Chiar daca acest pas nu este chiar cel mai placut, trebuie sa te ocupi si de aceasta parte si sa afli cum arata afacerea ta pe hartie si, mai important, ce anume iti lipseste pentru a-ti duce planurile la capat. Iata cateva site-uri care iti pot fi de ajutor.

plandeafaceri.eu

postuniversitar.ro

rubinian.com
 

Treci la treaba
 

Daca ai luat decizia de a-ti transforma hobby-ul intr-o afacere, atunci nu mai sta pe ganduri si treci la treaba. Orice afacere prezinta si riscuri si mai ales multa munca, insa daca perseverezi, vei avea sansa de a castiga bani din ceea ce iti place sa faci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea