Cariera

#cv # interviu de angajare #job rapid #algoritmul 20/20/60 #site-urile de recrutare

Cum sa iti gasesti un job rapid folosind algoritmul 20/20/60

Esti in cautarea unui job si nu mai gasesti solutii care sa te ajute sa fii chemat cat mai repede la interviuri? Atunci poti folosi noul algoritim 20/20/60, o metoda prin care poti afla chiar si despre locurile de munca vacante care nu sunt publicate.

Potrivit specialistilor in resurse umane, acest algoritim presupune o buna manageriere a timpului alocat cautarii joburilor. Astfel, cea mai eficienta metoda ar fi sa aloci 20% din timp pentru a aplica la joburile de pe internet, 20% din timp sa cauti joburi in social media, iar 60% din timp sa te ocupi cu cautarea de joburi pe piata ascunsa, conform consultantului L. Adler de la LinkedIn.

"Sansele de a fi chemat la un interviu de angajare in urma unei recomandari facute direct de o persoana cunoscuta managerului HR sunt cu cel putin 50% mai mari decat atunci cand trimiti CV-ul on orb", mai spune specialistul de la LinkedIn.

Totodata, conform ultimelor studii facute de firmele de recrutare, 45% din companii angajeaza persoane prin recomandari si networking, 10% isi ocupa posturile vacante prin promovari interne, 15% prin cautarea in bazele de CV-uri si 30% prin anunturile postate pe site-urile de recrutare.

Sursa foto: tehnopol.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea