Cariera

#cum sa devii un antreprenor bun #idee #afacere #lider #antreprenor

Cum sa devii un antreprenor bun

Sa devii un este o adevarata experienta, care poate fi considerata amuzanta si atractiva, dar care presupune si alte lucruri. In afara de munca, pricepere, talent, un antreprenor are nevoie si de spirit combativ si puterea de a infrunta toate problemele si adversitatile intalnite pe drum.

Iata asadar cateva sfaturi care te pot ajuta sa fii un bun antreprenor:

1. Cauta in tine capacitatea de a identifica o problema inainte de a se intampla si a face planuri inspre a o rezolva. Daca ai acest talent, lucrurile vor fi mai simple pentru evolutia ta viitoare.

2. Dezvolta idei de produse si servici
i care sunt practice, se adreseaza unui segment cat mai mare de oameni, imbunatatesc calitatea vietii pentru clientii tai si aplica principii puternice de etica in afaceri.

3. Fa-ti un plan de afaceri detaliat pentru fiecare idee de afacere pe care o ai, astfel incat sa iti poti prezenta cu succes ideile potentialilor investitori. Un bun antreprenor se deosebeste de tepari sau de asa numitii antreprenori de o noapte” tocmai prin faptul ca isi planifica bine lucrurile si alcatuieste planurile de afaceri cu seriozitate si la detaliu.

4. Pastreaza-ti optimismul asupra afacerii tale si trateaza-i mereu bine pe cei din jurul tau, indiferent ca iti sunt angajati, clienti sau furnizori. O atitudine pozitiva manifestata tot timpul este un semn de incredere si calitate, un plus pentru tine ca antreprenor.

5. Construieste-ti o de afaceri. Inconjura-te de oameni alaturi de care sa iti poti duce la indeplinire scopurile si impreuna cu care sa iti construiesti afacerea cat mai bine. Astfel de contacte, mai ales cele din aceeasi zona cu propria afacere, ii sunt necesare unui antreprenor pentru ca o afacere nu creste singura.

6. Pastreaza inregistrarile financiare ale afacerii tale
astfel incat la un posibil control din partea controlului financiar. Nu uita sa ai chitante pentru toate veniturile si cheltuielile din firma.

7. Nu-ti face datorii decat daca stii ca le poti achita. Pentru ca esti antreprenorul, esti responsabil nu doar cu returnarea datoriilor si obligatiilor, ci si cu informarea investitorilor si creditorilor tai in legatura cu starea datoriilor si intentiile de a face platile.

8. Plateste-ti furnizorii la timp si nu-ti lasa datorii la ei, pentru ca ei sunt cei care iti tin afacerea mergand. Daca nu te achiti de obligatiile financiare pe care le ai fata de ei, in timpul prevazut in contract, ar putea ajunge sa te dea in judecata si sa inceapa sa ceara diverse bunuri din firma ta.

9. Afla ce este pe piata in domeniul in care te afli. Fa studii de piata avandu-i subiecti pe clientii tai. Gandeste-te si la planuri de promovare, pentru ca o afacere buna inseamna si o afacere cunoscuta.

10. Invata mereu, cauta tot timpul ceva sa fii la curent cu ce este de invatat in domeniu. Acesta este sfatul pe care il dau mereu si marii afaceristi ai lumii.

11. Fa tot ce faci cu pasiune
si pune pasiunea inaintea castigurilor financiare. Cine porneste la drum cu ideea fixa ca trebuie sa faca un milion de dolari ii garantez ca nu va reusi si nici nu va deveni un antreprenor sau lider de success intr-o organizatie de business. Este obligatoriu sa investesti pasiune in ceea ce faci”, spune analistul CNN Todd Benjamin, citat de Wall-Street.

12. Fii mereu tu insuti/insati si cauta tot timpul sa adaugi cate ceva la capitolul dezvoltare personala .Descopera-ti toate sursele de inspiratie, de putere si claritate iar daca printre ele se afla si inclinatia spre spiritualitate , nu te opri din aplecarea inspre acest segment.

13. Fii un exemplu pentru ceilalti, fii un lider. Unul dintre cele mai importante apecte ale succesului este sa devii un exemplu pentru oamenii din echipa ta. Apoi, increderea si munca in echipa, practic leadership-ul de echipa, aduce cu siguranta succesul intr-o organizatie”, a subliniat, pentru Wall-Street, , presedinte Alpha Bank Romania.

14. Specializeaza-te cat mai bine in domeniul tau si imbina pasiunea cu specializarea in afacerea pe care o conduci. Educatia, specializarea si pasiunea sunt elementele care fac diferenta intre antreprenori si afacerile pe care acestia le conduc.

15. Comunica cu echipa ta, manifesta-ti increderea in oamenii tai si controlul inteligent asupra membrilor echipei. Nu uita ca un lider are incredere in echipa sa si se manifesta in acest sens.

16. Acorda echipei tale importanta pe care o are, inca din prima clipa. Inca din momentul alegerii membrilor echipei, un antreprenor bun isi arata capacitatile. Sfatul specialistilor pentru cei aflati la inceput de drum este sa isi aleaga oamenii pe baza specializarii si mai ales intuitiei

17. In aceasta meserie” iti este permis sa ai indoieli, insa nu ai voie sa te temi, dupa cum spune antreprenorul . Temerile nu trebuie sa existe nici in momentele mai putin fericite din cariera unui antreprenor, sau mai bine spus cu atat mai putin in astfel de momente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea