Cariera

#cv #inscriere #aprobare #aviz #asistenti sociali #scrisoare de motivatie

Cum poti sa devii asistent social

Domeniul asistentei sociale este in continua crestere si dezvoltare, si din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa faca o cariera in acest sector al muncii. Insa, pentru a deveni asistent social, trebuie sa ai cateva trasaturi de caracter speciale.

Aceasta meserie presupune multe responsabilitati, al caror scop general este acela de a ajuta oamenii care au nevoie de asta pentru rezolvarea problemelor cotdiane.

Iata care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a deveni asistent social:

Primul lucru de care ai nevoie pentru a-ti putea desfasura activitatea de asistent social este o aprobare de inscriere ca membru in Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania.

Dupa aprobarea acestei cereri, vei fi inregistrat in Registrul National al Asistentilor Sociali din Romania si iti va fi eliberat avizul de exercitare a profesiei de asistent social.

Apoi, va trebui sa dai o declaratie pe propria raspundere ca nu te afli in situatii incompatibile cu exercitarea profesiei de asistent social.

Atestatul il vei obtine dupa cel putin cinci ani de munca in acest domeniu. Daca activitatea ta decurge normal, fara abateri sau incidente, vei putea depune la Colegiu o cerere insotita de curriculum vitae, o scrisoare de motivatie si recomandari din partea a trei asistenti sociali.

Sursa foto: constructionmanagementsalary.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea