Cariera

# motivatie angajati # lucru de acasa #angajati

Cum poti mentine motivatia angajatilor in timpul lucrului de acasa

Tranzitia de la lucrul intr-o cladire de birouri la cel de la biroul din living poate face ca angajatii sa se simta demotivati, avand in vedere absenta fizica a colegilor, a suportului si infrastructurii de lucru.

Insa, mentinerea motivatiei angajatilor este esentiala pentru performanta organizatiei. Iata cum poti mentine angajatii motivati in timp ce lucreaza de acasa:

1. Cultiva sentimentul de apartenenta

Pentru a mentine angajatii motivati si conectati, incepe prin a investi in instrumente precum softuri pentru conferinte virtuale si aplicatii de colaborare virtuala.

Ai putea sa construiesti o comunitate online pentru angajati, pentru a facilita atat conversatiile profesionale, cat si cele personale intre colegi. Acest lucru le va permite sa fie conectati si ii poate motiva sa fie mai productivi.

In plus, poti organiza activitati virtuale de grup in pauze pentru a mentine angajatii conectati in mod informal.

2. Recompenseaza eforturile si realizarile angajatilor

Recunoasterea este una dintre cele mai eficiente metode de a-i face pe angajati sa se simta implicati. Atunci cand angajatilor le sunt recunoscute meritele pentru munca lor, ei simt un sentiment de realizare care ii face sa se simta implicati si ii motiveaza sa dea ce au mai bun.

Lucrul de acasa ii face sa se simta mai putin conectati. Devine, prin urmare, imperativ sa depui toate eforturile pentru a-i mentine motivati. Recunoasterea si recompensarea eforturilor si realizarilor lor le poate spori increderea si motivatia de a performa.

Beneficiile extrasalariale sunt metode eficiente de a recompensa performantele si a mentine angajatii motivati. Abonamentele la sala, voucherele sau tichete cadou sunt beneficiile cele mai apreciate in randul angajatilor.

De asemenea, angajatii au nevoie de feedback pentru a creste si a-si imbunatati performantele. Promovarea unei culturi a feedback-ului deschis si onest ii va motiva sa fie mai implicati si sa progreseze in abordarea obiectivelor.

Pentru un sistem de feedback de succes si motivant, poti organiza intalniri virtuale, in cadrul carora poti prezenta feedback-ul pentru fiecare membru al echipei, in sesiuni private.

3. Imbunatateste comunicarea generala

Avand in vedere ca angajatii nu se afla fata in fata, exista posibilitatea ca mesajele sa se piarda pe parcurs.

Daca strategia de comunicare interna nu se concentreaza pe asigurarea claritatii, acest lucru ar putea duce la un decalaj de comunicare intre angajati si la o implicare scazuta a acestora atunci cand lucreaza de la distanta.

Incurajeaza utilizarea platformelor de mesagerie pentru a permite conversatii rapide si informale intre angajati.

4. Incurajeaza o mentalitate focusata pe dezvoltarea personala

Atunci cand lucreaza de acasa si sunt izolati de lumea exterioara, angajatii se pot simti lipsiti de inspiratie. Ca manager, poti motiva membrii echipei, incurajandu-i sa ia parte la evenimente si traininguri online care promoveaza cresterea personala si profesionala.

Astfel, promovezi un mediu in care angajatii se concentreaza pe potentialul lor si nu doar pe performante.

5. Vizibilitatea performantelor

Angajatii au nevoie de vizibilitate asupra progreselor lor. Pentru a-i motiva sa isi atinga obiectivele, poti realiza grafice care sa exprime progresul individual si al echipei.

Graficul poate evidentia, de asemenea, prioritatile si indicatorii de performanta pentru fiecare echipa. Include analize si tabele pentru a transmite progresul saptamanal si foloseste aplicatii pentru ca managerii si echipele sa atribuie sarcini si sa colaboreze.

Organizarea de intalniri saptamanale pentru a discuta obiectivele cheie va mentine angajatii conectati, implicati si motivati sa lucreze pentru indeplinirea sarcinilor care le sunt atribuite.

Foloseste instrumente analitice vizuale pentru a permite angajatilor/echipei sa isi cunoasca progresul in comparatie cu ceilalti.

6. Asigura flexibilitate si concentreaza-te pe realizari

Pentru majoritatea angajatilor, lucrul de acasa inseamna responsabilitatea suplimentara de a gestiona atat munca de birou, cat si treburile casnice. Micromanagementul in ceea ce priveste „timpul petrecut la birou" ii poate face pe angajati sa se simta anxiosi.

In acest caz, asigurarea flexibilitatii si concentrarea pe realizari se poate dovedi eficienta.

Evidentiaza sarcinile si obiectivele de performanta colectiva si individuala. Ofera angajatilor un obiectiv clar si un termen general pentru atingerea acestuia. Angajatii se vor simti mai motivati sa isi atinga obiectivele, avand posibilitatea de a-si alege propriul ritm.

In concluzie, adoptarea catorva tehnici de baza pentru a-ti mentine echipa motivata poate contribui la o munca productiva la distanta.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea