Cariera

#curs it # cariera it #it #cariera

Cum ar fi sa lucrezi in IT?

Probabil una dintre cele mai des auzite intrebari de catre copii este „Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?” La varsta aceea, ne ghidam dupa modele – vrem sa luam exemplul parintilor sau pe al altor adulti din jurul nostru pe care-i admiram, visam cu ochii deschisi cum vom avea ocupatii dintre cele mai diverse – ne imaginam ca vom ajunge ca mama, ca unchiul, ca personajele din desene animate sau din filme, ca vedetele pe care le vedem la televizor.

 

In cele mai multe cazuri insa, ajunsi la varsta adulta, prioritatile ni se schimba, incepem sa vedem lucrurile din perspective noi si sa folosim alte criterii atunci cand luam decizii legate de cariera. Cautam optiuni profesionale de viitor, care sa ne ofere siguranta, confort, statut social. Urmarim piata muncii, cerintele si ofertele angajatorilor, trendurile din economie si observam parcursul profesional al persoanelor din jurul nostru invatand despre „asa da” si „asa nu”.

Nu de putine ori, ajungem in momente in care ne dorim sa fi urmat o alta facultate, sa ne fi angajat intr-un alt domeniu, sa ne fi dezvoltat alte abilitati – mai cautate de catre angajatori, mai adaptate la cerintele economiei din prezent, cu perspective mai bune de dezvoltare profesionala si avansare in cariera. In astfel de situatii, diferenta dintre succes si insucces sta in modul in care alegem sa gandim si sa actionam – unde ne pozitionam intre resemnare si „Niciodata nu e prea tarziu!”

Recalificarea profesionala nu mai este demult o noutate, oameni din cele mai diverse domenii se reorienteaza catre altele cu totul noi pentru ei, invata de la zero si ajung sa performeze la nivel inalt, devenind specialisti de top. Unul dintre cele mai urmarite domenii profesionale in prezent este domeniul IT – o ramura a economiei in continua dezvoltare, care genereaza noi si noi locuri de munca si este mereu in cautare de oameni pregatiti, angajati pe termen lung, care sunt rasplatiti foarte bine pentru munca lor.

Probabil si tu te-ai gandit macar o data cum ar fi sa lucrezi in IT. Pentru cineva fara scoala de profil, poate parea prea greu, prea complicat, aproape imposibil. E normal, necunoscutul ne face reticenti iar confortul a ceea ce stim si facem deja este foarte tentant si de multe ori ne atrage cu usurinta in capcana resemnarii si a plafonarii. Insa atunci cand iei decizia ferma de a prelua controlul asupra propriei vieti si de a-ti asigura un viitor mai bun, orice este posibil si realizezi destul de repede ca un drum inceput este pe jumatate parcurs.

Dar de unde incepi? Care sunt primii pasi pentru o cariera noua? Cum iti dai seama ce iti place, ce ti se potriveste, cum te informezi corect? Un aspect crucial in recalificarea profesionala este alegerea corecta a cursurilor pe care sa le urmezi si mai ales a mentorilor, a oamenilor care sa te indrume si sa-ti ofere o baza solida de cunostinte si abilitati pentru noua ta cariera. Ai nevoie de specialisti experimentati, care cunosc temeinic atat domeniul IT cat si particularitatile procesului de invatare, care sunt capabili sa transmita informatiile intr-o maniera accesibila si eficienta.

Scoala de IT Azimut Vision este una dintre primele infiintate in Romania, pregatind deja mai multe generatii de noi specialisti in domeniu, care au reusit sa obtina job-uri foarte bune si sa avanseze profesional in echipele unor angajatori de renume. Toti instructorii scolii au experienta practica vasta si isi ancoreaza continutul cursurilor si metodele de predare in realitatea obiectiva din birourile marilor companii de IT din Romania si din strainatate.

Ai posibilitatea sa alegi dintr-o gama variata de cursuri, in functie preferintele tale si de planurile pe care le ai pentru viitorul tau profesional. Azimut Vision organizeaza cursuri de initiere in IT pentru cei care doresc sa lucreze in domeniu, programe de formare pentru ocupatiile de Software Tester, Web Designer, Programator Java, Front-End Developer, Graphic Designer, Software Developer, Project Manager in IT si multe altele – adaptate competentelor specifice care sunt cautate de angajatori.

Poti urma cursuri acreditate de IT in Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara. De asemenea, poti sa participi la o serie de cursuri IT online, la care ai acces oriunde te-ai afla si prin intermediul carora poti dobandi abilitati indispensabile pentru a deveni un specialist „vanat” de cele mai bune companii IT. De la aptitudini fundamentale de utilizare a pachetului Office, la abilitati de editare in Photoshop sau la capacitatea de a-ti construi singur propriul site sau magazin online – le poti invata pe toate, pas cu pas, in ritmul tau.

Cei peste 3000 de absolventi ai cursurilor de IT organizate de Azimut Vision au apreciat mai ales faptul ca trainingurile au fost prezentate intr-o maniera simpla si logica, interactiva, cu multe exercitii practice si sprijin de la A la Z din partea instructorilor. Au fost pregatiti inclusiv pentru interviurile de angajare, cu exemple de intrebari si raspunsuri in domeniul pe care l-au ales si au primit sfaturi despre cum sa-si actualizeze CV-ul cu noile abilitati dobandite, astfel incat sa atraga atentia recruiterilor. Au primit exemple din „lumea reala” si au invatat sa vada lucrurile din perspectiva unui angajat in IT.

Cu deschidere pentru o multitudine de oportunitati noi, curaj si incredere in fortele proprii, poti face astazi primii pasi in noua ta cariera in IT, catre un parcurs profesional care sa te implineasca, sa-ti aduca satisfactia rezultatelor muncii tale prin aprecierea justa a meritelor pe care le ai, prin dezvoltarea ta intr-un mediu profesionist lucrand intr-un domeniu de viitor, prin siguranta locului de munca si confort financiar. Incepe prin a invata de la profesionisti, inscrie-te la unul dintre cursurile de IT Azimut Vision.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea