Cariera

#angajat #angajator #firma #privat #scadere #criza

Criza loveste in numarul angajatilor firmelor private

Angajatii firmelor private sunt din ce in ce putini, la fel ca si fondurile de salarii. Dintr-un studiu recent rezulta ca au scazut si primele acordate angajatilor, dar si numarul orelor de concediu medical , mai ales din cauza crizei.

Numarul angajatilor din companiile private din Romania s-a diminuat cu un sfert in august 2009 fata de inceputul crizei, respectiv luna iunie 2008, arata un studiu alcatuit de compania , o firma specializata in a salariilor si administrare de personal. Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, numarul de angajati in domeniul privat este mai mic cu 13%.

Odata cu acest fenomen a avut loc si scaderea fondului brut de salarii, care s-a micsorat cu 18% in august 2009 fata de iunie 2008 si cu 10% fata de iuanuarie 2009. In aceeasi perioada au scazut si primele brute acordate angajatilor, valoarea acestora per angajat fiind cu 47% mai mica. In schimb salariul mediu pe angajat a crescut usor, fiind inregistrat un plus de 4 procente .

In plus, s-a inregistrat o reducere si in cazul numarului de ore suplimentare , cu aproape trei sferturi. Potrivit Adevarul, si numarul de ore de concediu medical a scazut. Aceasta cifra a fost cu aproape o treime mai mica fata de luna iunie a anului trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea