Cariera

#computer #stat de plata #contract de munca

Contractele de munca si statele de plata, pe suport electronic din ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie 2011 , contractele de munca si statele de plata vor fi depuse de angajatori la Inspectoratele Teritoriale de Munca pe suport electronic.

Masura a fost reglementata chiar inainte de incheierea anului, prin adoptarea unei ordonante de urgenta care modifica Legea 130/1999.

Contractele de munca si statele de plata incheiate sau completate in luna decembrie 2010 vor fi ultimele acte inainte pe surport de hartie. Termenul limita pentru depunerea lor este ultima zi a lunii ianuarie 2011.

O alta modificare a legii prevede ca angajatorii nu vor mai plati comisioanele de 0,75% pentru pastrarea carnetelor de munca la Inspectoratele Teritoriale de Munca si de 0,25% pentru pastrarea acestora de catre angajator.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis , a explicat ca masurile apartin de reformele propuse de Guvern pentru reducerea fiscalitatii.

"Este o degrevare a taxelor fiscale si cred ca aceasta scadere va contribui, in continuare, la reformele pe care Guvernul Romaniei le intreprinde in domeniul reducerii fiscalitatii", a declarat ministrul, citat de Avocatnet.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea