Cariera

#salarii #recesiune #buget #exces #bugetar

Consilierul lui Boc: Bugetul este incarcat excesiv, solutia ar fi concedierea unor bugetari si taierea tuturor primelor de Craciun

Starea de recesiune isi intra in drepturi. Un oficial ai Guvernului Boc a declarat astazi ca bugetul actual al tarii este incarcat excesiv, solutia pentru rezolvarea acestei probleme fiind concedierea unor bugetari si taierea tuturor primelor de Craciun. Tot astazi, minsitrul Muncii a declarat ca spera ca aceste constrangeri bugetare sa nu afecteze plata salariilor de baza.

Andreea Vass , consilier al premierului Emil Boc, a declarat astazi la Realitatea FM ca plata salariilor incarca excesiv bugetul in momentul actual si ca solutia pentru remedierea, respectiv imbunatatirea acestei situatii ar fi concedierea unor bugetari si taierea tuturor primelor de Craciun.

"Trebuie sa distribuim pierderile cauzate de aceasta perioada dificila nu doar pe sectorul privat ci si pe sectorul public", a precizat Andreea Vaas, citata de Realitatea TV.

Tot astazi ministrul Muncii, Marian Sarbu , a declarat ca spera ca presiunile resimtite de buget sa nu afecteze plata salariilor, desi o parte a sporurilor din anumite zone ale economiei s-ar putea sa fie reduse.  


"Toata lumea intelege ca ne putem incadra in fondurile de salarii prin doua masuri: ori diminuarea unor niveluri de venituri, cu precadere a sporurilor, ori prin disponibilizari . Nu vrem sa disponibilizam pe nimeni, si atunci incercam sa ne descurcam cu fondurile aporbate initial", a spus Marian Sarbu la Realitatea FM.

Ministrul Sarbu a adaugat ca exista posibilitatea ca in mod indirect o parte a imprumutului extern pe care Romania l-a contractat sa fie folosita pentru plata salariilor in sistemul bugetar.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea