Cariera

#plafonare #sporuri #concediere #marian sarbu #boc #guvern #bugetar

Cei 5% dintre bugetari scapa de concediere, desi Guvernul a adoptat plafonarea sporurilor bugetarilor

Sporurile bugetarilor vor fi plafonate iar ordonatorii de credite vor avea libertatea de a alege valoarea maxima a sporurilor pe care le acorda in acest an. Acestea sunt prevederile ordonantei aprobate de Executiv in week-end.

Guvernul a stabilit ca data limita pentru stabilirea plafoanelor de acordare a sporurilor pentru fiecare institutie este de 15 zile de la adoptarea ordonantei sporurilor, astfel incat ordonatorii de credite vor trebui sa stabileasca aceste valori in cat mai scurt timp. Acestia au libertatea de a alege limita maxima pentru valoarea fiecarui spor pentru a se incadra in alocarile de la buget pentru 2009.

Conform Cotidianul, Marian Sarbu , ministrul Muncii, a declarat ca sporurile “de natura conjuncturala“ vor fi acordate in baza criteriilor adoptate prin ordin de ministru, pe fiecare minister in parte, iar cele de importanta mare vor fi adoptate in termen de 15 zile prin hotarare de guvern.

Conform precizarilor ministrului, plafonul pentru sporul de conducere va fi de 55% din salariul de baza, cel privind sporul persoanelor care lucreaza cu fondurile europene si cresc gradul de absorbtie al banilor europeni va fi de 75%, iar indemnizatia pentru manageri publici nu va trece de 55%. 

In plus, premierul Emil Boc a mentionat ca Executivul cauta solutii pentru majorarea salariilor mici si medii si ca, cel mai probabil, 5% dintre bugetari au scapat de concediere . Conform declaratiilor oficialilor, rectificarea bugetara votata sambata nu va afecta fondurile pentru asistenta sociala , astfel ca alocatiile, indemnizatiile si prevederile din domeniul pensiilor vor ramane in vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea