Cariera

#loc de munca #colegi #relatii #intoarcere #superiori

Vrei sa te intorci la vechiul loc de munca? Iata cum sa procedezi!

Angajatii prefera sa-si paraseasca locul de munca din mai multe motive: fie ca au gasit posturi mai bune, cu salarii mari, fie au fost dati afara sau au demisionat nemultumiti de atmosfera din echipa. Sunt insa si multe cazuri in care angajatii isi doresc sa se reintoarca la vechiul loc de munca, insa nu stiu cum sa procedeze.

Daca iei in calcul o reangajare la vechiul job, trebuie sa te gandesti mai intai la ce anume l-ar interesa pe fostul tau sef sa auda de la tine. Totul depinde de pregatirea si atuurile pe care le ai, dar si de conditiile in care s-a produs ruptura intre tine si fostul job, este de parere Mitchell D. Weiss, profesor de economie la Universitatea din Hartford.

Incearca sa-i contactezi pe vechii colegi

In cazul in care te-ai hotarat sa incerci sa te reangajezi la fostul loc de munca, ar fi ideal sa reiei si legatura cu fostii colegi de birou si cu superiorii. In acest fel, acestia vor afla ca esti interesat sa te intorci in firma. O idee buna ar fi sa iei masa cu unul dintre fostii colegi si sa afli daca in companie exista posturi vacante care se potrivesc cu nivelul tau de pregatire.

Reimprospatarea relatiei cu fostii colegi si implicarea in activitati ce au legatura cu fostul job se pot face si online, conectandu-te cu cei care lucreaza in firma respectiva si au profil pe reteaua profesionala LinkedIn.

Discuta cu fostul sef si afla daca exista posturi vacante in firma

De asemenea, te poti intalni si cu fostul tau sef pentru a vedea cat de deschisa este compania la ideea reintoarcerii tale.

In discutia cu acesta, incearca sa-i oferi o solutie la o problema pe care nimeni nu a rezolvat-o pana in prezent si care este vizibila si importanta in acelasi timp pentru companie. Un alt avantaj pe care poti sa-l scoti in evidenta este faptul ca stii exact cum merg lucrurile in firma, cunosti cerintele acesteia si, mai ales, resursele care sunt sau nu sunt disponibile.

De asemenea, va trebui sa-si convingi pe angajatori ca firma va avea castiguri imediate dupa revenirea ta si ca acest lucru nu va duce la un conflict cu fostii colegi.

Sursa foto: redstarresume.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea