Cariera

# discutii sef #sef

Ce nu e bine sa vorbesti niciodata cu seful tau. Sfaturile unui CEO celebru

In mediul de lucru modern, relatia dintre angajati si angajatori se schimba semnificativ. Regulile rigide privind programul de lucru sunt tot mai mult inlocuite de flexibilitate si incredere reciproca.

Rob Dance, un CEO cunoscut, a impartasit recent pe Instagram o lista de solicitari pe care nu mai vrea sa le auda de la angajatii sai, subliniind ca astfel de cereri sunt demodate si ca angajatii ar trebui sa isi gestioneze singuri timpul.

Printre expresiile pe care Dance nu le mai tolereaza se numara „Pot sa plec mai devreme azi?”. Potrivit acestuia, astfel de intrebari reflecta o mentalitate invechita, deoarece un angajat ar trebui sa fie responsabil pentru propria munca, fara a cere permisiune pentru fiecare miscare. „Te-am angajat pentru un job si am incredere deplina ca il vei face”, a scris Dance in postarea sa.

Aceasta viziune este impartasita si de alti lideri din mediul de afaceri. De exemplu, CEO-ul G. Brint Ryan a explicat intr-un interviu pentru Harvard Business Review ca, dupa ce a observat o scadere a retentiei angajatilor in 2007, a decis sa schimbe complet modelul de lucru al companiei sale. „Ne-am dorit un mediu de lucru bazat pe rezultate, unde, daca iti indeplinesti obiectivele financiare si iti servesti clientii bine, poti lucra cand si de unde vrei”.

Aceasta tendinta de a acorda mai multa libertate angajatilor arata ca increderea si flexibilitatea pot aduce beneficii atat companiei, cat si angajatilor. Studiile arata ca atunci cand oamenii au control asupra propriului program, sunt mai motivati si mai productivi.

Rob Dance a mentionat si alte expresii pe care nu mai doreste sa le auda, cum ar fi „Voi intarzia de la pranz”. In opinia lui, ceea ce conteaza nu este ora exacta la care revine un angajat la birou, ci rezultatele muncii sale. „Productivitatea ar trebui sa fie mai importanta decat orele petrecute la birou”, a spus CEO-ul.

Aceasta abordare elimina necesitatea de a monitoriza fiecare miscare a angajatilor si ii responsabilizeaza pe acestia. Rob Dance considera ca micromanagementul este contraproductiv si ca angajatii ar trebui tratati ca adulti capabili sa isi organizeze singuri timpul.

Postarea sa a devenit un punct de reper pentru companiile care isi doresc sa creeze un mediu de lucru mai relaxat, bazat pe incredere si rezultate. Prin renuntarea la controlul excesiv si concentrarea pe eficienta, organizatiile pot obtine un nivel mai ridicat de implicare din partea angajatilor.

La final, mesajul lui Rob Dance este clar: „Trateaza-ti angajatii ca pe niste adulti”! Aceasta filozofie poate contribui la un mediu de lucru mai productiv si mai satisfacator pentru toata lumea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea