Cariera

#hairstylist #investitie #cariera #meserie

Ce investitie presupune meseria de hairstylist?

Fie ca este vorba de un hobby sau pur si simplu de o cariera in domeniul infrumusetarii aflata inca la inceput de drum, meseria de hairstylist este una dintre cele mai frumoase si profitabile meserii. Astfel, ca orice lucru aflat la inceput trebuie sa aiba o investitie pentru a putea deveni profitabila. Daca nu stii ce presupune din punct de vedere financiar o astfel de cariera, acum este momentul sa afli.

 

Pasii de initiere in cariera de hairstylist

Meseria de coafez sau hairstylist este un job considerat vocational, astfel pentru practicare acestei meserii trebuie sa ai o certificare in domeniu. Astfel pentru a dobandi certificatul de competenta profesionala recunoscut de Ministerul Muncii, trebuie sa urmezi un curs de coafor organizat de centre de formare profesionala. Pretul unui astfel de curs poate varia intre 1.650 lei si 4.000 lei, in functie de durata cursului. In acest pret sunt incluse pregatirea practica si teoretica, ustensilele, materialele consumabile si modelele. De asemenea multe centre de formare profesionala iti ofera posibilitatea de plata in rate a cursurilor de coafor. Le poti achita fie cu rate directe la organizator fie prin intermediul unor institutii bancare care au carduri de credite fara dobanda.

Cat costa trusa unui hairstylist

Chiar daca pe parcursul scolarizarii ustensilele si produsele consumabile sunt asigurate de cei care organizeaza aceste cursuri de coafor, este indicat ca inca din aceasta perioada sa incepi achizitia ustensilelor proprii din trusa necesara oricarui hairstylist.

Daca trusa este achizitionata partial inca din timpul scolarizarii, te vei putea familiariza cu propriile ustensile mult mai usor. Printre ustensilele esentiale oricarui hairstylist este si foarfeca de tuns. O foarfeca profesionala care sa-ti fie de ajutor atat in timpul cursului cat si dupa terminarea lui variaza intre 500 lei - 1.300 lei. Pretul difera datorita materialul din care este realizata foarfeca, a brand-ului producator, dar si a lungimi foarfecii.

O alta ustensila absolut necesara in meseria de coafor este pieptenul. Acesta este de diferite lungimi si pentru diferite utilizari. Exista un pieptan de tuns, pieptan de vopsit, dar si pieptene de coafat sau tapat. Astfel, investitia ar putea ajunge la 120 lei pentru un set complet. Pretul poate varia in functie de materialul din care este realizat pieptenul.

De asemenea, tot din trusa esentiala a unui hairstylist face parte si peria, fie ca este vorba de o perie de coafat sau de o perie de descurcat. In total, pretul periilor poate ajunge la 250 lei.

Daca visezi la o cariera individuala, dupa finalizarea cursurilor si obtinerea certificatului in domeniu, trusa va trebui sa contina si alte ustensile la fel de importante ca cele mentionate mai sus.

In primul rand, va fi necesara achizitionarea produselor consumabile. Printre cele esentiale se numara pelerina de tuns (pretul variaza intre 30 si 70 lei), pulverizatorul de apa (aproximativ 40 lei), clipsurile de par (aproximativ 20 lei per set), pamatuful utilizat la curatarea parului tuns (40 lei), agrafe pentru coafat (15 lei per set) si un kit de vopsit (aproximativ 15 lei).

Trusa unui hairstylist trebuie sa contina si cateva ustensile electrice care vin in ajutorul hairstylistului atunci cand doreste realizare unei coafuri. Aici trebuie mentionate uscator de par profesional a carui pret pleaca de la 255 lei, dar si a unui ondulator mediu a carui valoare este de 100 lei.

Separat de ustensile si produsele electrice, orice hairstylist trebuie sa aiba si produse de styling de baza. Acestea ar putea atinge valoarea de 300 lei.

Daca o investitie considerabila nu este posibila inca de la inceput, atunci te poti indrepta catre un salon de infrumusetare unde vei beneficia de cel putin 80% din produsele si ustensilele mentionate mai sus in mod gratuit, puse la dispozitie de angajator, urmand ca mai tarziu sa iti achizitionezi propria trusa. Ce este important de mentionat este ca foarfeca si pieptenul de tuns sunt componente ce trebuie achizitionate personal indiferent de situatie.

Trebuie mentionat faptul ca valoarea investitiei se va amortiza in scurt timp de la inceperea practicarii meseriei. Multe din ustensilele de mai sus vor fi utilizate pe perioade foarte lungi in cariera oricarui hairstylist.

Meseria de hairstylist necesita un minim de investitie la debutul in cariera, dar fiind un job dinamic se poate autosustine intr-o perioada scurta de timp fara sa fie nevoie de buget participativ din alte surse.

FOTO: bravoryacademy.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea