Cariera

#angajat #angajator #sef #succes #coleg

Ce faci cand esti cel mai tanar la locul de munca

Atunci cand faci parte dintr-o echipa, iar tu esti cel mai tanar din colectiv, iti poate fi destul de greu sa castigi respectul si increderea celor din jur. Pentru ca vrei sa te faci remarcat in ciuda varstei tale “fragede”, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iesi in evidenta.

 

Gaseste-ti locul

 

Intelege care este rolul tau in colectivul din care faci parte, ce poti sa inveti de la ceilalti si ce poti aduce nou. Daca le vei demonstra celorlalti ca esti pregatit sa inveti din experienta acestora, vei fi din start privit intr-o nota pozitiva.

Lipsa de experienta se poate intoarce la un moment dat impotriva ta, iar atunci vei avea nevoie de sprijinul colegilor tai, nu de antipatia acestora. Foloseste-te insa si de noutatile pe care le detii si adu o gura de aer proaspat in procesul de lucru.

 

Castiga respectul colegilor tai

 

Atunci cand aduci un aer proaspat intregii echipe, vii la pachet si cu lipsa de experienta. De aceea va trebui sa muncesti de doua ori mai mult decat ceilalti pentru a te face remarcat.

Fii primul care isi duce la bun sfarsit sarcinile, fii intotdeauna la timp la birou, fii atent la taskurile pe care le primesti, invata sa asculti si sa “furi” cate ceva si de la cei din jur. Intotdeauna va fi cineva care iti va invidia ambitia, insa seful tau te va remarca si va incepe sa depinda de tine.

 

Adopta o atitudine profesionista

 

Foloseste un limbaj adecvat, renunta la glume nesarate si comentarii specifice prietenilor de varsta ta, fii prezent la intalnirile stabilite, fa-ti treaba cat mai bine si nu lasa varsta sa fie un defect. Noutatea pe care o aduci, prospetimea informatiilor, flexibilitatea in lucru de care dai dovada poate juca in avantajul tau.

 

Participa la rezolvarea problemelor

 

Nu lasa varsta sa te intimideze. Chiar daca cei din jurul tau au mai multa experienta, tu poti avea un punct de vedere diferit. Nu te retrage intr-un colt si nu le da dreptate celorlalti doar pentru ca lucreaza de mai mult timp in compania respectiva. Bazeaza-ti ideile pe fapte concrete, documenteaza-te si lanseaza-ti ideile. Nu iti fie teama sa iei initiativa chiar daca va trebui sa te afli pentru o perioada in fruntea colegilor tai mai in varsta.

 

Imbraca-te corespunzator

 

Daca vrei sa te incadrezi in grup, va trebui sa renunti la hainele specifice varstei tale si sa adopti o vestimentatie profesionista. In felul acesta, vei avea cel putin un punct de pornire in a castiga atentia celor din jur, iti vei arata respectul fata de colegii tai , dar si fata de compania pentru care lucrezi. In plus, vei fi privit ca un colaborator demn de luat in seama atat de catre sef, dar si de catre partenerii de afaceri.

 

Respecta-ti colegii

 

Poarta-te cu colegii tai asa cum ti-ai dori ca acestia sa se poarte cu tine. Chiar daca vei avea parte de rautati gratuite, mentine-ti o atitudine calma pentru ca in final, pe termen lung, tu vei castiga. Iti vei crea astfel o reputatie demna si vei contribui la crearea unui drum de succes al carierei tale.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea