Cariera

#someri #anofm #gratuitate #formare profesioinala #curusuri

Ce categorii sociale pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesionala

Cursurile de formare profesionala organizate periodic de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sunt gratuite pentru o serie de categorii sociale. Astfel, ANOFM acorda gratuitate somerilor, absolventilor, refugiatilor, strainilor care au lucrat pe teritoriul Romaniei, dar si persoanelor care nu s-au angajat dupa detentie sau repatriere.

Beneficiaza de formare profesionala gratuita si cei care desfasoara activitati in mediul rural, care nu inregistreaza venituri rurale sau ale caror venituri sunt mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Pentru a beneficia de aceasta instruire gratuita, categoriile mentionate trebuie sa figureze in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca.

Cursuri gratuite de formare profesionala se acorda, la cererea angajatilor, cu acordul angajatorului, si pentru persoanelor aflate urmatoarele situatii:

  • au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar;
  • au reluat activitatea ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate;
  • au reluat activitatea ca urmare a incheierii concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de doi ani, respectiv trei ani in cazul copilului cu handicap.


Sursa foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea