Cariera

# specialist SEO #seo

Cat poti sa castigi ca si specialist SEO in Romania? De ce sa urmezi cursurile SEO?

Un specialist SEO este o persoana foarte importanta in cadrul unei companii, asigurand o publicitate bine facuta si propulsand companiile pe care le promoveaza in topul cautarilor de pe motoarele de cautare. Pentru a primi postul de specialist SEO, este necesara urmarea unor cursuri de SEO specializate, menite sa asigure garantia cunostintelor necesare si a experientei pentru ca un site sa apara in prima pagina din Google.

 

Cerintele pe piata de SEO tot mai mari, specialistii tot mai putini

Piata SEO din Romania este in plina dezvoltare, iar o data cu intelegerea acestui domeniu din partea clientilor si alocarii unor bugete suficient de mari in acest sens, in ultima perioada au crescut si salariile, tendinta care se mentine si la momentul actual. In conditiile in care sunt destul de putini cei care fac dovada absolvirii unor cursuri SEO, serviciile acestora sunt accesate de tot mai multe companii care vor sa aiba o prezenta puternica in online.

Salariile din acest domeniu sunt similare cu salariile din zona de marketing online. In aceste conditii, se aloca bugete tot mai mari pentru specialistii SEO, conforme cu rezultatele dorite de acestia, salarii care variaza de nivelul de cunostinte si de experienta angajatului. Romania are un mare deficit de specialisti in SEO, numarul celor care au cursuri in acest domeniu si care pot asigura servicii de calitate este tot mai mic, de aceea salariile sunt mari si beneficiile financiare sunt consistente.

Lipsa unor cursuri specializate in urma carora cei interesati sa invete cele mai importante aspecte despre SEO reprezinta principalul motiv pentru care angajatorii prefera sa nu aleaga aceste persoane, ci mai degraba pe cele care pot face dovada absolvirii acestor cursuri. La nivel de piata, exista destul de putine agentii specializate in SEO, raportate la numarul de potentiali clienti.

Deficitul de specialisti SEO echivaleaza cu salarii mari in acest domeniu

Deficitul de oameni in domeniul SEO poate fi observat cu usurinta, de aceea, pentru ca firmele au nevoie de oameni pregatiti, companiile sunt dispuse sa ofere salarii mari pentru a angajat un specialist SEO. Jobul de specialist SEO in Romania se plateste foarte bine, la inceput, pe pozitia de Junior Specialist SEO vor primi un salariu incepand de la 2500 de lei, iar dupa un an de zile, cand pot trece la statutul Middle Specialist SEO, se pot bucura de un salariu ce ajunge chiar si la 4500 de lei net.

Ulterior, un senior Specialist SEO in Romania poate castiga peste 6000 de lei pe luna si poate avea in subordine o echipa de juniori, middle specialists si content writeri. Head of SEO este ultima pozitie pe care o pot ocupa cei care au absolvit aceste cursuri si au o experienta suficienta, de cativa ani, iar salariul poate depasi 2000 de euro net, insa este nevoie de peste 7 ani de experienta si munca asidua in acest domeniu.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alfabet-aspect-atelier-cautare-270637/

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea