Cariera

# locuri de munca plictisitoare #locuri de munca

Care sunt cele mai plictisitoare locuri de munca. Datele celui mai nou studiu

Marea majoritate dintre noi simtim la un moment dat ca ducem o viata plictisitoare sau ca nu facem ceea ce ne-am dori, dar ce te face cu adevarat plictisit? Ei bine, se pare ca unii cercetatori au incercat sa raspunda la aceasta intrebare.

 

O cercetare publicata in "Personality and Social Psychology" sustine ca a descoperit tipul de persoana care ar putea fi considerata "cea mai plictisitoare", prin colectarea de informatii despre personalitate si hobby-uri.

Studiul a fost realizat la Universitatea din Essex, Anglia, iar acestia au explicat ca "dupa ce au examinat peste 500 de persoane in cadrul a cinci experimente, cercetatorii au descoperit ca cele mai plictisitoare locuri de munca sunt analiza de date, contabilitatea, curatenia si activitatea bancara".

Acestia au adaugat ca, potrivit unei cercetari publicate in Personality and Social Psychology Bulletin, hobby-urile considerate a fi cele mai plictisitoare sunt religia, privitul la televizor, privitul pasarilor si fumatul.

Conform tuturor datelor colectate, acestia sunt tipul de oameni care sunt considerati cei mai plictisitori: "Lucrator in analiza datelor, religios, caruia ii place sa se uite la televizor si care locuieste intr-un oras".

"Ironia este ca studiul plictiselii este de fapt foarte interesant si are o multime de efecte in viata reala. Acest articol arata cat de persuasiva este perceptia plictiselii si impactul pe care aceasta il poate avea asupra oamenilor. Perceptiile se pot schimba, dar este posibil ca oamenii sa nu-si faca timp sa vorbeasca cu cei care au slujbe si hobby-uri "plictisitoare", ci aleg sa ii evite. Ei nu au ocazia de a dovedi ca oamenii se insala si de a sparge aceste stereotipuri negative", a declarat Wijnand Van Tilburg, autorul principal al lucrarii.

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea