Cariera

#studenti #locuri de munca #angajare #firme cautate

Care sunt cele mai cautate firme pentru angajare de catre studentii romani

Unul dintre cele mai cautate domenii de pe piata muncii de catre studentii romani este cel financiar-bancar, desi majoritatea acestor companii trec printr-o perioada dificila, cu numeroase restructurari si ajustari, potrivit unui studiu realizat recent de Trendence Graduate Barometer 2013.

Potrivit sondajului, cel mai apreciat si iubit angajator din Romania in anul 2013 este Banca Comerciala Romana, aceasta fiind urmata de BRD, Banca Transilvania Raiffeisen Bank si ING.

"Bancile ocupa in continuare primul loc pe lista preferintelor viitorilor economisti privind angajarea, dar aproape toate companiile din sectorul bancar au pierdut puncte din procentul de popularitate. Acest lucru este valabil atat pentru bancile de pe pozitiile superioare ale clasamentului, cat si pentru Banca Centrala Europena, care ocupa o pozitie in mijlocul clasamentului (trecere de pe pozitia 11 pe locul 23) si banci din partea de jos a clasamentului", potrivit raportului Trendence.


Iata top 10 al celor mai apreciate companii de catre studenti:

1. BCR - 13,1%
2. BRD - 11,9%
3. Banca Transilvania - 9,9%
4. Raiffeisen Bank - 7,4%
5. ING - 7,1%
6. Google - 6,5%
7. Coca-Cola - 6,2%
8. Orange - 5,9%
9. PwC - 5,3%
10. Procter & Gamble - 5,1%

Sursa foto: rnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea