Cariera

#bugetar #salariu #concediu fara plata

Bugetarii vor greva generala, nu concediu fara plata

Principalele confederatii sindicale vor sa intre in concediu fara plata impus de Executiv in aceeasi zi si, astfel, sa forteze mana guvernantilor dupa exemplul magistratilor.

Peste 800.000 de bugetari din educatie, sanatate si administratie vor vrea sa inceapa concediul fara plata in 5 octombrie si invita alaturi de ei pe magistrati si politisti.
 
"Asa cum au reusit magistratii sa blocheze sistemul fara a incalca legea, asa putem face si noi. Toti bugetarii isi iau concediu fara plata in aceeasi zi, in care pot face ce vor, inclusiv greva, fara sa mai fie nevoie sa se supuna Legii conflictelor de munca", a declarat pentru Evenimentul Zilei Iacob Baciu, presedintele Confederatiei Sindicatelor Democrate din Romania, in care se regasesc majoritatea cadrelor didactice.

Sindicatul politistilor ia in considerare si ideea concediului fara plata in perioada alegerilor prezidentiale, lucru care ar putea bloca votul de la sfarsitul lunii noiembrie.

de ramane in Legea salarizarii unice

Emil Boc a tinut sa asigure bugetarii ca Legea salarizarii unice, motivul protestelor sindicatelor, va include si sporul de vechime , inclus in salariul de baza.

"Sporul de vechime este un spor ce face parte din baza salariala. Sporul este inclus si va fi pastrat in continuare. Cand am spus ca nimeni nu sufera la salariu, asta am spus, ca sporul de vechime este prins in veniturile pe care le va primi in continuare si nu va pierde nimic. Asta am spus. Nu s-a diminuat din acest punct de vedere. Nu dispare sporul de vechime. Cum sa dispara? Este spor din Codul Muncii, care este prevazut expres, este spor fundamental, inclus in salariu", a explicat Emil Boc, citat de Realitatea.net.

Premierul a explicat ca plafonul maxim al sporurilor de care va putea beneficia un bugetar este de 30% din valoarea salariului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea