INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cariera

#oras #bucuresti #cluj #timisoara #angajat #munca

Bucurestiul, Timisoara si Cluj conduc topul celor mai cautate orase in care sa muncesti pe timp de criza

Pe timp de criza este important sa stii inspre ce zone ale tarii sa te indrepti, in cazul in care ai fost concediat si nu reusesti sa mai gasesti un job care sa te multumeasca. Bucurestiul, Clujul si Timisoara raman si in acest an cele mai bune orase romanesti in care sa muncesti, pentru ca sunt locurile in care se afla cele mai multe oportunitati de a gasi un job si in care se ofera cele mai bune salarii.

Clasamentul oraselor ramane neschimbat fata de anul trecut, pentru ca in cele trei mari “capitale” zonale inca se mai fac angajari. Criza nu a schimbat foarte mult topul, insa a modificat un alt aspect: daca anul trecut salariile erau cele care dictau in momentul alegerii unui loc de munca, in prezent, inainte de a se gandi la nivelul salarial, angajatii prefera sa aiba in primul rand un loc de munca, dupa cum noteaza Ziarul Financiar.

Potrivit studiului privind atractivitatea oraselor pentru angajati, realizat de ZF, pe primele locuri in top se afla Bucurestiul, Clujul, Timisoara, Brasovul si Sibiul, la fel ca in 2008. Astfel, Capitala ofera cele mai diversificate oportunitati de cariera , cele mai multe locuri de munca, salariile cele mai mari la nivel national si posibilitatea de a alege intre firmele internationale, care isi au sediul de filiala in Bucuresti. Oamenii de afaceri aleg Capitala pentru dezvoltarea afacerilor mai ales pentru ca cele mai importante institutii ale statului se afla in acest oras, care este si capitala tarii.

Investitorii incep sa caute orasele mari din provincie

In top, Bucurestiul este urmat de Timisoara si Cluj, care isi disputa preferintele firmelor care vor sa se dezvolte in Romania. Insa in ultimii ani, marile companii internationale au inceput sa caute provincia pentru dezvoltarea sediilor din Romania, datorita chiriilor mai mici si posibilitatii de extindere mai mari.

In aceste zone se poate observa si o crestere a salariilor, care raman insa in uma celor din Capitala. Potrivit estimarilor din iunie ale Comisiei Nationale de Prognoza ( euro . Cu aproape 100 de euro mai putin a castigat insa un angajat din Cluj, unde salariile medii nete sunt de 341 euro. Desi Bucurestiul ofera cele mai mari salarii, exista destul de multe si in Cluj.

Pe de alta parte, pentru un angajat atractivitatea unui oras depinde si de costurile pe care le presupune traiul intr-un astfel de oras. Majoritatea celor consultati de ZF in cadrul acestui studiu au subliniat faptul ca o conditie necesara in alegerea orasului pentru angajare ar fi ca salariul sa acopere costurile cu chiria, transportul si intretinerea.

Potrivit clasamentului ZF, orase precum Brasov, Sibiu, Constanta, Iasi, Ploiesti sau Arad ocupa locuri mai putin privilegiate in clasamentul facut de oamenii de afaceri, intrucat nu ofera perspective de business si nici nu se pot compara cu Cluj-Napoca sau cu Timisoara in ceea ce priveste nivelul investitiilor straine atrase.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea