Cariera

#criza #romania #bnr #adrian vasilescu #populatie #populatie molesita

BNR: Romania are o populatie molesita

Pentru a trece de criza, este nevoie de o motivata, insa, in ultimii ani, romanii au fost "impinsi spre moleseala", este de parere consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu .

"Daca iau un top al UE, si nu-l iau de-acum, ci din 2008, de altfel, de atunci nu s-a mai facut un loc a prosperitatii... am fost pe locul 26, bulgarii pe 27.

Bulgarii vor sa treaca pe 26, locul Romaniei. Ar fi revoltator sa reuseasca. Ca sa trecem prin criza trebuie sa treci un o populatie motivata. In anii din urma am impins contingente foarte importante ale populatiei catre moleseala", a spus Vasilescu .

Pe de alta parte, acesta a precizat ca Grecia, care se afla la un pas de faliment, chiar daca are o populatie de 10 milioane, adica jumatate din populatia Romaniei , are un PIB dublu.

"Sunt cifre care dezamagesc. Grecia are o populatie de 10 milioane de locuitori, jumatate din a noastra, dar are un PIB dublu. Grecii sunt jumatate din noi si produc dublu", a adaugat Vasilescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea