Cariera

#cultura organizationala #femei manageri #barbati manageri #pozitii corporatiste

Bancile sunt dominate in continuare de barbatii manageri

"Cultura macho" bancara este cel mai important impediment in calea accesului femeilor la pozitiile corporatiste de varf.

Procentele formale impuse pentru raportul dintre femei si barbati in conducerea bancilor nu sunt o solutie la aceasta problema.

Un raport emis de catre Institute of Leadership and Management din Marea Britanie arata cum talentele feminine sunt sistematic filtrate, cand este vorba de accesul la pozitii bancare de varf.

Totodata, procentele impuse pentru raportul femei-barbati in conducerea unei institutii sunt nepopulare printre ambele sexe. In schimbul acestor procente, Institutul sugereaza o schimbare a atitudinii si proceselor manageriale in cadrul sistemului bancar, o munca mai flexibila si o meritocratie autentica.

Studiul a intervievat 800 de femei si barbati, constatandu-se faptul ca aproape jumatate dintre femeile intervievate considera ca evolutia lor profesionala este influentata negativ. Aproape trei sferturi dintre femeile intervievate acuza atitudinea pe care o au managerii barbati.

Marele numar de barbati in pozitiile de conducere, cultura organizationala , lipsa de oportunitati flexibile la locul de munca si numarul mic de modele feminine, acestea toate sunt percepute ca limite impuse avansarii profesionale a unei femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea