Cariera

#angajat #munca #sef

Aproape un sfert dintre romanii care lucreaza pe cont propriu ar vrea sa fie angajati

Romanii sunt pe locul doi in topul europenilor dezamagiti de munca pe cont propriu , arata studiul "European Working Conditions", realizat de Eurofound .

22% dintre romanii care desfasoara o activitate pe cont propriu isi doresc sa renunte la ea si sa redevina angajati, arata studiul.

Dintre tarile europene, doar in Albania exista mai multi liber-intreprinzatori nemultumiti de statulul lor, respectiv 40% dintre repondenti.

Cei mai dezamagiti de munca pe cont propriu sunt romanii in varsta de peste 50 de ani si mai ales femeile, potrivit studiului citat de Realitatea.net.

La polul opus se afla, persoanele inalt calificate si tinerii, care in mare masure agreeaza munca fara sef.

Datele apartin studiului "European Working Conditions", realizat de Eurofound, cel mai complex raport cu privire la conditiile de munca din tarile Uniunii Europene dat publicitatii in ultimii 5 ani.

Nivelul cel mai mic de nemultumire pentru activitatea pe cont propriu a fost inregistrat in tarile nordice. Niciun respondent suedez nu a spus ca ar vrea sa redevina angajat si numai 1,4% dintre norvegieni si 1,7% dintre danezi ar renunta sa fie propriul sef.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea