Cariera

#angajat #angajator #candidat #personal #calificare

Angajatorii au probleme cu gasirea de personal calificat

Lipsa personalului calificat este o mare problema pentru angajatorii din tara noastra. Aceasta este principala concluzie a unui studiu realizat de o , care a aratat ca deci exista un numar mare de candidati disponibili pe piata fortei de munca , acestia nu sunt potriviti pentru cei care au . Astazi, in intreaga tara erau disponibile peste 13000 de locuri de munca, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit cercetarii realizate de Manpower, firma de recrutare si plasare de personal, peste 60% dintre firmele de pe piata muncii din tara noastra intampina dificultati atunci cand vine vorba de angajarea pe locurile vacante a unor oameni calificati pentru pozitiile respective.

Din datele stranse in cadrul sondajului rezulta ca Romania intampina cele mai mari dificultati in gasirea de meseriasi si muncitori calificati , ingineri, reprezentanti de vanzari, manageri, contabili sau personal calificat pentru industria hotelurilor si restaurantelor. Studiul a fost realizat in primul trimestru al acestui an pe un esantion de 39.000 de angajatori.

Cercetarea a mai demonstrat faptul ca in Romania a fost raportat cel mai mare deficit de personal specializat dintre toate celelalte firme la nivel global. 62% din cei 752 de angajatori de pe piata locala chestionati au declarat ca se confrunta cu dificultati cand vine vorba de ocuparea pozitiilor scoase la concurs, acesta fiind cel mai ridicat procent din cele 33 de tari analizate.

Potrivit ZF, desi multe dintre companiile de pe piata locala au renuntat la intentiile de angajare si au operat disponibilizari pe fondul crizei globale, lipsa fortei de munca specializate reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru angajatorii care mai recruteaza angajati.

Pentru a intari poate aceste concluzii, din datele ANOFM rezulta ca in perioada 29 mai - 4 iunie, la nivel national sunt disponibile peste 13.000 de locuri de munca. Dintre acestea, cele mai multe se afla in judetele Cluj, Sibiu, Constanta, Dolj si Teleorman, respectiv in Bucuresti. Cele mai multe oferte de munca se adreseaza inginerilor si subinginerilor, asistentilor medicali, consilierilor financiar-bancar, sefilor executivi si contabililor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea