Cariera

#psihic #boala #cariera #angajat #munca

Angajatii temporar sunt mai predispusi la boli psihice

ii afecteaza pe angajati. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialistii universitatii americane McGill University, care arata ca angajatii care nu au avut parte pana acum de un loc de munca stabil pe termen lung sunt mai predispusi sa sufere probleme de sanatate mintala .

Din  rezultatele cercetarilor efectuate de specialistii americani rezulta ca persoanele care au avut doar de o serie de contracte temporare sau ocazionale ori au ocupat pozitii pe o perioada determinata de timp au sanse mai mari de a se imbolnavi de afectiuni psihice, dupa cum noteaza ZF.ro.

Studiul arata ca “ munca temporara deformeaza sanatatea mintala a angajatului, ca urmare a faptului ca angajatii "ocazionali" raporteaza mai multe simptome de depresie si de epuizare psihica decat angajatii care nu lucreaza in pozitii cu o durata determinata de timp", a precizat Amelie Quesnel-Vallee, sociolog in cadrul McGill University si autor al cercetarii.

Munca temporara si ucide mai mult

Acest studiu american vine dupa ce, la inceputul anului, un studiu elaborat de Centrul pentru Dependenta si Sanatate Mintala din Canada arata ca nesiguranta unui loc de munca conduce la anxietate si depresie, care la randul ei poate conduce la alte probleme de sanatate. In plus, acesta mai arata si faptul ca rata mortalitatii este mai mare in randul angajatilor temporari sau al celor care lucreaza part-time, prin comparatie cu angajatii cu program de lucru full time si ca angajatii cu joburi nesigure sunt de patru ori mai predispusi sa dezvolte o forma de boala mintala.

Potrivit cercetatorilor care au lucrat la realizarea acestor studii, rezultatele unor astfel de documente ar trebui sa prezinte interes pentru angajatori, pentru ca acestia din urma “considera ca impactul pe termen lung asupra sanatatii angajatilor este influentat de faptul ca ei se bazeaza pe forta de munca temporara pentru a-si duce la bun sfarsit necesitatile actuale sau viitoare”, a precizat Quesnel-Vallee, citat de ZF.ro .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea