Cariera

#angajati romani #birouri angajati #suprafata medie angajat

Angajatii romani, printre cei mai inghesuiti europeni

Bucurestiul este al patrulea cel mai ieftin oras din Europa in functie de costul de ocupare a birourilor pe un post de lucru, dupa Budapesta , Talin si Vilnius.

Romanii sunt printre cei mai inghesuiti europeni, unui angajat revenindu-i doar 11 metri patrati de spatiu de lucru.

Spre comparatie, un angajat din Praga ocupa in medie 14,8 metri patrati, in timp ce in Varsovia suprafata medie pe angajat este de 12 metri patrati, iar in Budapesta de 12,6 metri patrati.

In acelasi timp, un angajat din Moscova lucreaza pe 10 metri patrati, la fel ca cel din Manchester sau Londra. Cel mai mare spatiu disponibil , de 24 de metri, revine angajatilor din Helsinki, potrivit raportului Global Occupancy Cost Offices -2012 realizat de DTZ.

Costul per post de lucru al spatiilor de birouri din Bucuresti a ramas constant pe parcursul anului 2011 fata de 2010, DTZ estimand o crestere de 5% pe an pana in 2016. La calculul indicatorului au fost luate in calcul chiria si celelalte costuri, precum cele cu intretinerea si impozitele.

In aceste conditii, Bucurestiul ocupa locul patru in Europa dupa Budapesta, cu un cost la nivelul anului 2011 de 3.530 de dolari pe an, Vilnius - 3.460 de dolari pe metru patrat pe an si Talin - 3.430 de dolari pe metru patrat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea