Cariera

#angajati #angajatori #carte #tichete de carte #initiativa

Angajatii romani ar putea primi tichete de carte

Angajatii romani ar putea beneficia de carte. Reprezentantii Ministerului Culturii si cei ai editurilor au discutat astazi despre posibilitatea de a introduce acest tip de tichete , dupa modelul tichetelor de masa sau a celor de vacanta.

Tichetele de carte ar fi utilizate pentru cumpararea volumelor de literatura, albumelor de arta sau a hartilor, ghidurilor si dictionarelor, dupa cum noteaza Adevarul. Masura introducerii acestui tip de tichete ar ajuta, dupa cum considera editurile si reprezentantii ministerului Culturii, atat editurile, cat si angajatii. Pentru edituri o astfel de initiativa ar fi un balon de oxigen in aceasta perioada de criza, in care situatia lor este si mai dificila.

"Daca existe tichete pentru masa, pentru hrana fizica, de ce n-ar exista si tichete pentru hrana spirituala? Trebuie sa analizam aceasta propunere si, in cazul aprobarii ei, trebuie sa vedem pana unde putem sa mergem cu limita valorii unui tichet si a unei sume totale alocate in acest scop, pentru ca este vorba de niste bani pentru care nu se plateste impozit la stat”, a declarat secretarul de stat in ministerul Culturii, Octavian Stireanu, citat de Adevarul

Ideea intoducerii tichetelor pentru carti se afla deocamdata doar in stare incipienta, urmand a fi analizate si posibilele prejudicii pe care le-ar putea inregistra statul roman, dar si eventualele solutii pentru acest caz.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea