Cariera

#companie #feedback #sef

Angajatii romani ar prefera sanctiuni financiare in locul reprosurilor sefului

Managerii din Romania au o parere diferita despre stilul lor de conducere fata de imaginea angajatilor despre ei.

Un studiu realizat de firma Human Synergistics Romania arata ca, desi managerii spun ca nu exista sanctiuni in firmele pe care le conduc, angajatii percep reprosurile in fata colegilor ca pe o pedeapsa.

"Exista o diferenta intre impactul pe care liderii si-l doresc sa-l aiba in organizatie si impactul pe care ii au in mod real in companie", a declarat Adrian Stanciu, partener al Human Synergistics, citat de Realitatea.net.

In cadrul studiului au fost analizati 107 lideri de varf din organizatii din Romania si peste 800 de subordonati ai acestora.

"In absolut toate companiile pe care le-am analizat, exista perceptia de pedeapsa in randul angajatilor. Directorii riposteaza, spunand ca nu au dat pe nimeni afara, ca nu au taiat salariile, desi ar fi fost cazul in anumite situatii. Dar sanctiunile pot fi mai subtile de-atat. Ar prefera sa li se ia 5% din salariu decat sa li se dea un feedback negativ de fata cu toti ceilalti colegi", a explicat Adrian Stanciu.

Stilul de conducere bazat pe critica si pedepse duce la scaderea rezultatelor angajatilor. Specialistii recomanda managerilor o abordare in care sa puna accentul pe viitor si pe cum se pot imbunatati lucrurile, in loc de sanctionarea verbala a angajatilor pentru o greseala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea