Cariera

#stat #privat #anagajator #criza #angajat #concediu

Angajatii prefera masura concediului fara plata decat pe cea a concedierii

Criza economica loveste inca o data in angajatii din domeniul privat. Acestia ar putea avea aceeasi soarta cu a angajatilor de la stat pentru ca patronii multor companii se gandesc sa isi trimita salariatii in concediu fara plata , incercand astfel sa mai reduca din cheltuieli.

Intre modurile de aplicare ale masurii trimiterii angajatilor in la stat si la privat exista insa diferente, cea mai importanta fiind cea reprezentata de solidaritatea dintre angajati. “Este o solutie de natura omeneasca in aceasta perioada si angajatii dau dovada de omenie", spune Mihaela Scarlat, executive researcher in cadrul Advice , citata de NewsChannel.ro. Datorita acestei solidaritati in firmele private acordarea concediilor se va desfasura in regim de voluntariat .

Specialistii in resurse umane sunt de parere ca masura concediului fara plata nu este cea mai neplacuta solutie pentru angajati. Intre scaderea salariului, renuntarea la colegi sau concediul fara plata, majoritatea salariatilor aleg ultima varianta, dupa cum precizeaza HR-istii consultati de NewsChannel.ro.

Ideea trimiterii angajatilor in concediu fara plata este deja aplicata in firmele private, insa in mod discret. "Companiile vor opta pentru aceasta solutie in situatia in care managerii sunt siguri ca masura este una temporara. Daca situatia de criza are perspective mari sa se prelungeasca, atunci e mai bine ca firma sa concedieze, deoarece costurile sunt semnificativ mai mici", a declarat pentru NewsChannel.ro, George Butunoiu, specialist in head-hunting. El a adaugat si faptul ca masura acordarii concediilor fara plata reduce costurile, dar scade productivitatea si increderea angajatilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea