Cariera

#concediu medical #asigurari de sanatate

Angajatii, favorizati de legislatia privind concediile medicale

Angajatii care abuzeaza de concediile medicale nu pot fi controlati de firme, care isi recupereaza cu greu banii de la casele de asigurari.

Desele schimbari de legislatie il lasa pe angajator foarte putin protejat in fata concediilor medicale obtinute de angajati, spune Adriana Puscas , partener in cadrul firmei de avocatura Sulica Protopopescu Vonica – Attorneys at Law.

Doar casa de sanatate poate controla concediul medical obtinut de angajati.

"Singura autoritate care poate controla legalitatea unui sanatate ", a explicat Mihaela Stoienescu, sef serviciu in cadrul OPSNAJ (Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti).

Pentru ca statul intarzie foarte mult plata indemnizatiilor catre firme, acestea pot infrunta situatii neplacute.

"Daca am un refuz de plata dupa doi ani pentru un angajat caruia i-am platit indemnizatia, iar angajatul nu mai lucreaza la mine in companie, am probleme foarte mari. Trebuie sa-l dau in judecata pe angajat pentru a-mi recupera banii", a declarat Adriana Puscas, citata de Cariereonline.ro.

Numarul concediilor medicale creste mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, lucru care pune probleme firmelor pentru care luna decembrie aduce cele mai bune vanzari pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea