Cariera

#americani #joburi #cautare #migratie # cautare joburi

Americanii migreaza in cautare de joburi

New York, California si alte state de pe coastele SUA si-ar putea pierde rezidentii pe masura ce economia americana isi revine, in continuarea unui trend inceput in ultimul deceniu, populatia cautand regiuni mai ieftine si cu oferte de munca mai tentante.

In SUA, diferentele dintre preturile medii ale locuintelor sunt foarte mari, de la o regiune la alta. In statele din care populatia are tendinta sa plece, preturile ajung pana la 500.000 de dolari, in vreme ce in regiunile centrale ale SUA, locuinte similare se vand cu 160.000 de dolari.

Insa in 2010 si 2011 aproape 10 procente din populatia americana si-a schimbat locatia, ceea ce reprezinta o rata de migratie foarte mica fata de medie. Ca efect al crizei economice, multi americani au ales sa locuiasca impreuna cu parintii, nemaisimtind astfel presiunea achizitionarii unei locuinte.

Analistii se asteapta ca, pe termen lung, marile orase sa fie treptat parasite, in favoarea unor orase mai mici, indepartate de coasta si mult mai ieftine.

Migratia este insa afectata atat de nivelul de trai al popualtiei cat si de somaj. Posibilitatea de a schimba orasul de resedinta depinde direct de capacitatea de a gasi un loc de munca in noua regiune selectata. Ca urmare, rata somajului poate fi un bun indicator al tendintelor de migratie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea