Cariera

#stres #relaxare #cariera #job stresant

Ai un job prea stresant? Invata sa te relaxezi!

Un job linistit, fara stres, pare locul de munca ideal. Insa stresul excesiv poate avea efecte negative asupra productivitatii precum si asupra sanatatii tale mentale si fizice. Iata cum sa te relaxezi la locul de munca:

1. Semne de avertizare

In vreme ce un pic de stres poate fi chiar eficient, prea mult strica! Si mai ales atunci cand iti afecteaza viata personala, cand incepi sa fii mai mereu nervos si chiar sa dormi mai putin!

2. Gestionarea timpului

Este cazul sa incepi sa iti gestionezi mai bine timpul, asa ca la inceput de zi fa-ti o lista de prioritati si incearca sa te tii cat mai bine de ea. La sfarsitul zilei, revizuieste lista si vezi ce ti-a iesit bine si ce nu. In functie de asta, fa-ti o planificare amanuntita si pentru zilele urmatoare.

3. Pauze regulat

E bine ca de 3-4 ori pe zi sa iti iei cate o pauza de 15 minute. Asta nu inseamna ca ramai tot in birou, ci iesi si fa cativa pasi la aer curat. Te va ajuta sa iti limpezesti gandurile, iar cand te vei intoarce in birou vei fi mai calm si mai relaxat.

4. Ajutorul colegilor

Daca ajungi sa faci ore suplimentare si esti mereu cu timpul la limita inseamna ca e cazul sa ceri ajutorul colegilor sau al sefilor pentru ca e clar ca volumul tau de munca te depaseste.

Sursa foto: physiospot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea