Cariera

#disponibilizare #angajat #loc de munca

Afla portretul robot al disponibilizatului

Specialistii in resurse umane spun ca disponibilizarile continua, iar angajatii vizati sunt "cei mai slabi".

Cel mai sigur lucru care iti va plasa numele pe lista de disponibilizari este incapacitatea de a-ti face treaba la criteriile de performanta ale companiei.

Angajatii vizati sunt cei care intarzie la serviciu, refuza sarcini sau se cearta cu superiorii.

"Principiul cei mai slabi sunt primii care pleaca se aplica in continuare, dar ceva mai rafinat . Dupa valul de disponibilizari din 2009, cand reducerile de personal s-au facut haotic iar companiile au taiat, pur si simplu, patronii au avut timp sa implementeze sisteme de evaluare a performantelor", a declarat pentru Gandul Corina Diaconu, managing director la compania ABC Human Capital, specializata in servicii de recrutare si consultanta pe resurse umane .

Daca in vanzari contributia fiecarui angajat poate si cuantificata cu usurinta in cifre, in alte domenii angajatii trebuie sa dea dovada de initiativa si seriozitate pentru a evita pericolul disponibilizarii.

Specialistii in resurse umane recomanda chiar cursurile de pregatire, platite din buzunarul propriu, dar despre care trebuie informati si sefii.

Cei mai multi romani care au ramas fara loc de munca in ultimii doi ani au fost din mediul privat , insa valul de disponibilizari ii va afecta din ce in ce mai puternic pe bugetari, odata cu restructurarea cheltuielilor institutiilor statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea