Cariera

#locuri de munca #industria prelucratoare #locuri de munca vacante #locuri de munca administratie publica

A scazut numarul de locuri de munca vacante

Numarul de locuri de munca vacante a scazut in perioada octombrie- decembrie 2011 cu 0,15 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, pana la 0,53%.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, a crescut cu 0,02 puncte procentuale, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, numarul locurilor de munca vacante a fost de 21.600, in scadere cu 6.100 locuri de munca vacante fata de trimestrul anterior. In comparatie cu trimestrul similar al anului 2010, numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 1.200.

In trimestrul IV 2011, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (1,15%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (0,94%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,04%), respectiv cele de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,07%).

Ca si in trimestrele precedente ale anului 2011, in industria prelucratoare s-a concentrat peste o treime (7.500 locuri vacante) din numarul total al locurilor de munca vacante, iar rata a luat valoarea de 0,75%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea