Cariera

#santier #spania #zaragoza #medic

A lasat medicina ca sa fie sef de santier la cel mai nou cartier din Zaragoza

Un roman din Medias este cel care se ocupa cu reteaua de canalizare din Zaragoza. Cosmin Ciocarlan a devenit sef de santier, desi in tara se pregatea sa devina medic chirurg . El a plecat in Spania acum zece ani iar acum are o afacere prospera, cu lucrari inclusiv in mari cartiere rezidentiale din oras.

Cosmin este sef de santier la o firma de constructii romaneasca, Vianco si conduce, in functie de sezon, echipe de pana la 300 de angajati, in majoritate romani. La cei 35 de ani pe care ii are, romanul nu regreta alegerea pe care a facut-o acum un deceniu - a plecat spre Spania si a invatat sa construiasca, chiar daca era aproape sa termine Medicina.

El s-a mutat in Spania cu tot cu familie – sotia si cei doi copii si crede ca este norocos pentru ca firma la care lucreaza nu are mari probleme legate de criza.
“Eu consider ca sunt bine platit, cu peste 2.500 de euro pe luna. Nu am regretat nici o clipa ca, in loc de chirurgie umana, am ajuns sa disec maruntaiele pamantului iberic”, povesteste Cosmin, pentru Adevarul.

Printre realizarile firmei la care lucreaza Cosmin Ciocarlan se numara cartierul Valdespartera, cel mai nou si mai modern din Zaragoza iar pentru viitor firma ar vrea sa participe si la ridicarea unui nou cartier, Arcosur. Potrivit Adevarul.es, Cosmin Ciocarlan, vorbeste cu mandire despre munca lui: ”Santierul pare albia unui rau de 200 sau 300 de metri latime, fara apa. Este locul unde vor fi conductele, iar miile de metri cubi de pamant sunt dislocate cu masini speciale. Acum se vede, din loc in loc, cate un capac de canal pe strada. Peste patru-cinci ani, pe locul acesta se va ridica un cartier cu 27.000 de apartamente in care vor locui 100.000 de oameni. Sub casele lor, in subteran, se va intinde un adevarat oras de tubulatura si tevi”.

Noul proiect este dublu ca valoare fata de lucrarile contractate pana acum. Lucrarea costa 270 de milioane de euro si presupune cinci ani de munca, materiale si utilaje in valoare de alte cateva milioane de euro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea