De prin lume adunate

#reguli bizare #angajati coca cola #coca-cola

6 reguli bizare pe care angajatii Coca-Cola trebuie sa le respecte. Ce bauturi nu au voie sa bea

Fondata in 1892, compania Coca-Cola are in prezent aproximativ 80.000 de angajati. Pentru ca o operatiune atat de mare sa functioneze fara probleme, nu este de mirare ca angajatii Coca-Cola trebuie sa respecte destul de multe reguli - unele dintre ele destul de bizare - pentru a-si pastra statutul de angajat.

Ceea ce este surprinzator, este cat de bizare sunt unele reguli pe care trebuie sa le respecte angajatii Coca-Cola. Iata cateva dintre cele mai amuzante dintre acestea: 

1. Le este strict interzis sa bea Pepsi

Angajatilor Coca-Cola le este interzis sa bea orice bautura a competitorilor in timp ce se afla la serviciu in timpul programului, potrivit angajatilor care si-au impartasit experientele pe Quora. Un contributor a scris despre aceasta politica: "La angajare, semnezi un acord prin care se declara ca nu vei cumpara sau consuma niciun produs al concurentilor, in caz contrar vei fi concediat."

2. Exista o politica stricta de prezenta

Lucratorii Coca-Cola trebuie sa fie prezenti la timp la locul de munca pentru fiecare tura programata si, fara un preaviz de cel putin 48 de ore, vor fi penalizati daca lipsesc. Potrivit unui fost angajat al Coca-Cola care posteaza pe Glassdoor: "Au o politica de prezenta extrem de stricta. NU exista zile de concediu medical fara penalizare daca nu le dai un preaviz de 48 de ore. Cine stie cu 48 de ore inainte daca o sa ai gripa?".

3. Angajatii nu trebuie sa vorbeasca cu presa

Un fost angajat al Coca-Cola a declarat pe Quora ca angajatii "nu au voie sa fie citati in nicio mass-media". Iar acest lucru este valabil in toate domeniile, indiferent de functie. 

4. Angajatii trebuie sa se raporteze unii pe altii 

Potrivit unui document oficial al politicii companiei Coca-Cola: "Daca cineva ia cunostinta de orice activitate, situatie sau comportament care ar putea compromite bunastarea fizica sau mentala a unei alte persoane, trebuie sa ia masuri imediat si sa se asigure ca persoana in cauza si ceilalti implicati sunt constienti si ca se evita orice prejudiciu si trebuie sa raporteze imediat acest lucru unui membru al echipei de conducere".  

5. Furtul de secrete ale companiei, pedepsite cu inchisoarea 

Daca la majoritatea locurilor de munca, o greseala duce la pierderea locului de munca, nu este si cazul Coca-Cola. Aici, o greseala poate duce la pierderea libertatii. De exemplu, la inceputul anilor 2000, un angajat care lucra la secretariat, a primit 8 ani de inchisoare pentru ca a incercat sa fure secrete comerciale de la Coca-Cola cu intentia de a le vinde rivalului de moarte al companiei, Pepsi.

6. Nu desfasoara activitati in doua tari

Potrivit Associated Press, exista doua tari de pe glob cu care Coca-Cola interzice oficial sa se faca afaceri. Este vorba despre Coreea de Nord si Cuba, singurele doua tari in care politica companiei interzice operatiunile si vanzarile. Cu toate ca in ambele pot fi gasite o multime de Coca-Cola contrafacute sau pe piata neagra.

Mai nou, pe lista a fost adaugata si Rusia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea