Cariera

#cv #angajare #realizare cv

5 lucruri in CV care arata ca nu esti un profesionist

Vrei sa iti maresti sansele de angajare si sa iti creezi un CV complet, care sa iti puna in valoare competentele profesionale? Acorda atunci o mare atentie si lucrurilor care ti se par mai putin importante, precum adresa de e-mail ori fotografiile din CV. Lucrurile marunte din CV ti-ar putea afecta intreaga cariera. Iata cateva dintre criteriile din CV care pot arata ca nu esti un profesionist:


1. Adresa de e-mail

Conturile de e-mail sunt gratuite, asa ca nu ezita sa iti faci o adresa noua de e-mail pe care sa o folosesti in CV sau la locul de munca. Cele mai indicate sunt adresele de e-mail formate din numele tau. Evita sa mentionezi in CV o adresa de e-mail de genul dulcika, fluturas sau alte diminutive ori cuvinte cu conotatii sexuale.


2. Greselile de gramatica si corecturile

Un alt lucru din CV care arata ca nu esti un profesionist sunt greselile de tipar. Inainte de a printa CV-ul citeste-l de cel putin doua ori. De asemenea, nu este recomandat sa faci corecturi pe un CV. Daca ai observat o greseala, repar-o si printeaza un nou CV.


3. Ai grija ce fotografii atasezi la CV

Numerosi specialisti in Resurse Umane s-au plans de faptul ca primesc foarte multe CV cu fotografii care nu sunt tocmai potrivite. Acestia au afirmat ca s-au confruntat cu situatii in care candidatii au atasat la CV fotografii cu ei la plaja, in slipi, sau la petreceri. Fotografiile pe care le pui in CV trebuie sa fie cat mai decente, asa ca incearca sa nu te indepartezi de la limitele bunului-simt.


4. Cuvintele care denota lenea

Expertii in recrutare sustin ca in CV nu ai voie sa folosesti prescurtari. Utilizarea prescurtarilor "etc" sau "idem" nu fac altceva decat sa denote lenea si superficialitatea candidatului.


5. Mesageria vocala

In cazul in care CV-ul tau este interesant pentru un angajator, lucrul care l-ar putea face sa mai creada ca nu esti un profesionist este mesageria ta vocala, asa ca ai grija ce mesaj de intampinare setezi pe telefon.


Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea