Cariera

#angajare #catalin mitulescu #somaj

40% dintre companiile romanesti planuiesc angajari pentru 2011

In 2011, intentia companiilor de a face angajari creste la nivel global, potrivit studiului bianual Regus Business Tracker.

Studiul arata ca firmele din Romania sunt inca reticente in ceea ce priveste revenirea economiei, iar media noilor angajari din tara noastra se va mentine sub cea globala in 2011.

In timp ce o treime din companii intentioneaza sa-si creasca numarul de angajati anul viitor, in Romania numai doua din cinci firme spun ca vor sa faca angajari in 2011.

"In ciuda acestui optimism , studiul nostru atesta faptul ca 41% din companii cauta sa-si reduca in continuare cheltuielile generale prin alte mijloace, nu prin reducerea numarului de angajati. Acest fapt reflecta o atitudine globala de optimism prudent.

Pe masura ce aceste companii incearca sa faca economii in activitatea proprie, este foarte probabil sa vedem mai multe organizatii preocupate sa ofere posibilitati de munca flexibile angajatilor existenti si viitori, pentru a atinge un echilibru munca-viata mai bun si o functionare stabila a organizatiei”, a explicat Mark Dixon , directorul executiv al Regus, citat de Cariereonline.ro.

Rata somajului a scazut in Romania in ultimul an. De la 8.1% in ianuarie 2010, rata somajului era de numai la 7.4% in iulie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea