Cariera

#loc de munca #companie #serviciu #colegi #angajati #subalterni #angajati dificili #iconoclastul #ofensatul #ultracompetitivul #nehotaratul

4 tipuri de colegi dificili. Invata cum sa te descurci cu ei

In orice companie exista angajati de diferite tipologii, unii mai dificili, altii mai agreabili si care se adapteaza usor la orice situatie. Daca vrei insa sa incepi o afacere si ai nevoie de cateva informatii despre tipurile de caracter pe care le-ar putea avea angajatii tai si modul in care ar trebui sa reactionezi in anumite situatii sau sa te comporti cu fiecare in parte, iata mai jos cateva sfaturi despre fiecare in parte:

 

1. Nehotaratul

Acest tip de angajat intampina mari probleme atunci cand trebuie sa ia o decizie. Poate dura o zi intreaga sau chiar o saptamana sa faca acest lucru. De asemenea, daca hotararea pe care o ia nu a fost una tocmai buna, angajatul nehotarat trece intr-o alta extrema, in care se plange de nereusita lui, ceea ce ii accentueaza neincrederea in sine si nesiguranta.

Daca vrei ca un astfel de angajat sa dea randament, este foarte important sa ii impui termene-limita. Daca nu reuseste sa ia o hotarare pana la data stabilita, refuza orice alta alternativa din partea lui sau amanarea termenului.


2. Ultracompetitivul

Angajatul ultracompetitiv este tipul de persoana care ar face orice pentru a iesi in evidenta, insa poate fi si extrem de egoist. Pentru el, cel mai important este sa castige in orice situatie, chiar daca in joc sunt puse lucruri banale, chiar insignifiante.

Insufla-i acestui angajat ideea de echipa. Nu da niciodata bonusuri individuale, ci intregii echipe.


3. Ofensatul

Acest angajat transforma chiar si cea mai mica problema intr-o tragedie. Orice mustrare devine pentru el un cosmar si se simte ofensat chiar si la cea mai inocenta remarca. Persoanele de acest gen si care se plang mereu nu fac decat sa debusoleze intreaga echipa. Pentru a-l aduce pe drumul cel bun, configureaza-i anumite limite in ceea ce priveste comportamentul sau ori spune-i sa paraseaca sedintele sau reuniunile cand comportamentul sau devine obstructiv.


4. Iconoclastul

Iconoclastul refuza sa accepte autoritatea, valorile si normele consacrate. Pentru el este o incantare sa primeasca comentarii negative din partea persoanele care prezinta autoritate si au functii de conducere. In acest sens, iconclastul preia sarcini desi nu stie despre ce trebuie sa faca, iar termenele devin pentru el o arma de a arata ca pentru el nu exista reguli.

Daca vrei sa pastrezi un astfel de angajat in companie, foloseste-te de abilitatile sale intr-un mod pozitiv. Transforma-l intr-un inamic de dreapta si fa-l un fel de avocat al clientilor, asa isi va exercita si el puterea de a contesta, iar tu vei avea o viziune obiectiva asupra preferintelor clientilor.



Sursa foto: inc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea