Cariera

# ajutor in afaceri # ajutor relatii #sfaturi de management

4 sfaturi de management care sa te ajute in afacerea ta

Managementul unei afaceri poate reprezenta de foarte multe ori o provocare pentru majoritatea antreprenorilor. Indiferent daca acestia conduc un business de mici sau mari dimensiuni, coordonarea activitatilor si gestionarea fluxului financiar/de angajati sau productie poate fi uneori coplesitor.

In randurile urmatoare, vei afla care sunt unele dintre cele mai utile sfaturi menite sa te ajute in gestionarea afacerii. Incearca sa le pui in aplicare treptat, deoarece unele necesita mai mult timp si implicare decat altele.

1. Investeste acum, economiseste mai tarziu

Acest sfat se refera atat la calitatea angajatilor, cat si la materialele folosite sau eficienta energetica a companiei. Spre exemplu, poti opta pentru taierea costurilor la facturile de energie electrica prin instalarea de panouri solare de la Merxu. Acestea reprezinta o investitie pe moment, insa, pe termen lung, te vor ajuta sa platesti facturi considerabil mai mici.

In ceea ce priveste forta de munca, alege-ti cu grija viitorii colegi. Daca acestia iti cer salarii mari, asigura-te ca sunt specialisti in domeniul tau de activitate si ca pot aduce un plus de valoare afacerii tale. Ia in considerare ca un angajat competent este intotdeauna valoros.

2. Cunoaste si cele mai mici detalii despre afacerea ta

Un management eficient poate fi obtinut doar daca stii tot ce se intampla in cadrul intreprinderii tale. Asigura-te ca stii toti pasii pe care ii presupune sistemul de productie, promovare sau gestionare a angajatilor. De asemenea, detaliile despre importuri/exporturi, depozitare sau vanzare sunt foarte importante.

Nu neglija nici departamentul de contabilitate. Chiar daca te implica sau nu in mod direct, este bine sa stii care este fluxul tranzactional, cum sunt gestionate resursele firmei, dar si care sunt cheltuielile suportate de organizatie (de la cele de intretinere si utilitati, pana la plata angajatilor, prime sau bonusuri, facturi sau colaborari).

3. Ai grija de angajatii tai

Modul in care sunt tratati, salariile, mediul de lucru, dar si flexibilitatea programului sunt aspecte esentiale care influenteaza in mod direct eficienta muncii pe care o depun angajatii dintr-o companie. Incearca, pe cat posibil, sa le acorzi sprijinul necesar atunci cand este nevoie, sa te interesezi cu privire la eventualele probleme sau nemultumiri care pot aparea si sa implementezi feedbackul obtinut.

Salariatii satisfacuti care stiu ca se pot baza pe intelegerea angajatorului in situatii de nevoie vor fi loiali si vor depune un efort considerabil ca sa ofere in schimb cel putin la fel de mult cat au primit.

4. Riscurile sunt bune, dar calculeaza-le cu atentie

La un anumit moment dat, in cadrul vietii unei organizatii, apar situatii in care persoanele aflate la conducere sunt nevoite sa faca alegeri care ar putea periclita sau, din contra, dezvolta afacerea. Este bine sa iti asumi riscuri in calitate de manager, dar asigura-te ca ai analizat contextul din toate perspectivele.

Daca este vorba despre o situatie cu care nu esti familiar sau simti ca nu o stapanesti pe deplin, nu ezita sa ceri sfatul unor specialisti in domeniu. Acestia iti pot prezenta toate variantele pe care le ai la dispozitie in asa fel incat tu sa fii capabil sa faci o alegere informata si asumata.

Managementul este motorul oricarei afaceri, acesta fiind direct responsabil de bunul mers al demersurilor din companie. Ia in considerare aceste sfaturi si pune-ti mereu angajatii pe primul loc.

Nu uita sa te interesezi frecvent de ceea ce se intampla in cadrul fiecarui departament al intreprinderii. Un manager informat si implicat va gestiona mult mai bine  activitatile afacerii sale.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea