Cariera

#job #insomnie #acnee #obiceiuri alimentare #job stresant

4 semne ca jobul tau te streseaza

Simti ca viata ta a luat o turnura gresita si esti din ce in ce mai stresat, insa nu gasesti cauza acestor stari? Mai intai ar trebui sa arunci o privire in viata ta profesionala. Psihologii spun ca serviciul si, mai ales, goana dupa partea materiala a vietii pot produce schimbari drastice fara ca noi sa ne dam seama. Iata cateva semne care arata ca jobul este unul dintre cei mai mari factori de stres in viata ta.

1. Aparitia acneei

Primele semne ale stresului apar pe fata. Astfel ca, in momentele stresante, pe barbia si pe maxilarul tau pot aparea eruptii de cosuri, care iti provoaca o stare de mancarime si ten iritat. Lipsa de somn si ingrijoarea continua pot fi principalii factori declansatori ai acestui tip de acnee subita.

2. Insomnia

Atunci cand ajungi acasa esti extrem de obosit, insa in momentul in care te pui in pat nu mai poti sa adormi si te napadesc grijile? Acesta este un alt semn ca nu te poti desprinde de munca ta, care a devenit un factor de stres in viata ta. Incearca sa gasesti un ritual care sa te relaxeze atunci cand ajungi acasa, o baie fierbinte si vizionarea unui film bun te-ar putea ajuta.

3. Schimbarea obiceiurilor alimentare

In ultima perioada, ai inceput sa mananci mancaruri nesanatoase, care contin foarte mult zahar sau sa mananci pentru prima oara la ora 17.00? Atunci ar fi bine sa iti ridici din nou mari semne de intrebare asupra jobului tau. Fie incerci sa te relaxezi si sa iei lucrurile mai usor, fie iti schimbi locul de munca. Cafeina si o alimentatie dezechilibrata iti vor afecta, in timp, organismul.

4. Saritul peste mese

Saritul peste mese este un obicei extrem de periculos pentru organism, deoarece acesta iti va produce stari de oboseala cronica. Lipsa poftei de mancare apare in general in momentele de stres sau suparare si afecteaza grav organismul, deoarece corpul tau, atunci cand apare senzatia de foame, incepe sa stocheze din grasimile deja existente, lasand organismul fara nicio rezerva.

Pentru a combate eficient stresul ai grija la alimentatia ta si incearca sa nu sari peste mese.

Sursa foto: healthmeup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea